Lovačka udruga 'Jelen' - Koprivnica - Draganovec

Napisao  Ponedjeljak, 13 Studeni 2006 00:52

Lovačka udruga 'Jelen' - Koprivnica - Draganovec djeluje na Bilogori desetak km južnije od Koprivnice. Većim djelom u Koprivničko-križevačkoj županiji , te manjim dijelom na području Bjelovarsko-Bilogorske županije.

Zakupnik je državnog lovišta:

  • Broj VI/5 - Novigradska planina

Lovište Novigradska planina obuhvaća 6.500 hektara područja u okolici Jagnjedovca, Draganovca. Sjedište lovačke udruge "Jelen" je mjesto Jagnjedovec.

Posjetite našu web stranicu i saznajte više o nama!

U lovištu obitava:

  • jelenska divljač, u manjem broju, te
  • srneća divljač i
  • divlja svinja u većem broju
  • puh
  • ...

Lovačka udruga 'Jelen' - Koprivnica - Draganovec osnovana je 1991. god. Udruga broji oko 90 aktivnih članova koji se brinu za uzgoj i zaštitu divljači.
Sjedište L.U. Jelen je u Jagnjedovcu bb. gdje je smješten i vlastiti lovački dom s automatskom streljanom za gađanje na glinene golubove, za dnevno i noćno natjecanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udruga 'Jelen' posjeduje oko 16 jutara vlastitog kukuruza, posađenog na raznim lokacijama oko lovišta, a još kupuje oko 20 tona kukuruza u klipu za prihranu. U lovištu imamo preko 30 visokih čeka, te veči broj dočeka i zasjeda na kojima lovci mogu uživati u prirodi i pogledu na divljač. Zbog raznolike konfiguracije terena, potočića i proplanaka, na području lovišta obitavaju i različite vrste ptica, leptira, gmazova kao i različitog bilja tako da je moguć i foto lov.

Bilogora kao planina, prostire se na području između Pitomače na istoku, Križevaca na zapadu, Bjelovara na jugu te Koprivnice na sjeveru. Najviša kota je 309 m (po novom premjeru), blizu sela Jagnjedovec udaljena oko 1.000 metara od lovačkog doma. Vrh ima više naziva, Službeno Rajčevica, u drugim izvorima Rijeka, planinari su ga od 29.11.1975. nazivali Ivinin vrh, a od 1992. Stankov vrh.
Pošumljena je bjelogoričnim drvom i vrlo bogata različitim gljivama. Isprepletena je i brojnim planinarskim stazama. Bilogora kao planina posjeduje i nalazišta nafte, kao i plinska nalazišta, koja se eksploatiraju.

U jesen kad lišće mijenja boje, tu se uz kesten i ostale plodove jeseni, može naći i puh, životinja koja je, u nekim djelovima Hrvatske, divljač i specijalitet.

Sivi puh (Glis glis L.)

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

-

125yrs 300x250px CRO

fanzoj lovac info
ritosa lovac info
ma ra lovac infp

lovac kuhada reklama banner veliki2023