7. Digiskoper godine: SWAROVSKI OPTIK nastavlja sa svojim međunarodnim foto takmičenjem i u 2012.

Napisao  Utorak, 05 Lipanj 2012 00:01

K11 DOY 12 70k-6507. takmičenje po redu za Digiskopera godine!

Međunarodno foto natjecanje počinje od 1. lipnja 2012 i trajati će do 30. rujna 2012.

Učesnici trebaju jednostavno da pošalju svoju digiskoping fotografiju, idealno bi bilo poslati i uporedivu fotografiju napravljenu bez teleskopa, na web stranicu : www.digiscoperoftheyear.com.

Nagrede za 3 najbolje fotografije:

1. nagrada: SWAROVSKI OPTIK kompletan digiskoping set (telescope,ocular,adapter,šinu za teleskop,stalak)
2. nagrada: SWAROVSKI OPTIK dvogled EL 50  SWAROVISION
3. nagrada: SWAROVSKI OPTIK DVOGLED EL 32

20 najboljih fotografija će biti objavljeno zajedno s imenima fotografa na web stranici: SWAROVSKI OPTIK “DIGISCOPER OF THE YEAR”.

K11 DOY 12 70k-6507. Digiskoper Godine: SWAROVSKI OPTIK  nastavlja sa svojim međunarodnim foto takmičenjem i u 2012. godini

Absam / Tyrol: Uočljivo povećanje broja učesnika iz godine u godinu nagovještava rastuću popularnost foto takmičenja SWAROVSKI OPTIK “ Digiskoper Godine”. Ove godine je već sedmi put kako će se ovo takmičenje odvijati od 01. 06. 2012. svi fotografi entuzijasti (amateri) mogu da pošalju svoje fotografije i osvoje neku od vrednih nagrada iz digiskoping asortimana SWAROVSKI OPTIK.

Ljubav prema prirodi je ono što povezuje strastvenog digiskopera i SWAROVSKI OPTIK, opsjednutost trenutkom i osećaj za ljepotu. Cilj natjecanja je da se podigne nivo digiskopinga i pokažu izvanredne fotografije dobivene ovom fotografskom tehnikom. SWAROVSKI OPTIK  koristi “Digiskoper Godine” takmičenje da ponudi fanovima digiskopije najveću svetsku platformu za izložbu njihovih fotografija.

Ovo međunarodno fotografsko natjecanja počinje 1. lipnja 2012 i završava se 30. rujna 2012. Učesnici trebaju jednostavno da pošalju svoje digiskoping fotografije, idealno sa uporedivom fotografijom načinjenom bez teleskopa, na website www.digiscoperoftheyear.com. Ova web stranica također nudi registriranim posjetiteljima i natjecateljima šansu da bace pogled na sve priložene fotografije i da naprave sopstvenu listu najboljih radova.

digiskoping-swarovski

Slično kao i prošle godine, međunarodni žiri će odabrati najbolje fotografije i podeliti nagrade. Sa očekivano veikim interesovanjem javnosti, biće omogućeno da i šira publika glasa. To znači da će u oktobru, posle završetka slanja radova, svi registrovani korisnici moći da odaberu svojih 10 favorita. Tako odabrani najbolji radovi će imati vrijednost jednog glasa žirija i biće uzeti u obzir kod konačnog ocenjivanja.

Dodatno će tokom trajanja takmičenja dvadeset najboljih slika biti mesečno objavljivano na SWAROVSKI OPTIK Facebook fan page (www.facebook.com/swarovskioptik), na koji će moći da se glasa klikom “Like”. Mesečno će se vršiti odabir tri najomiljenije fotografije čiji će vlasnici osvojiti   SWAROVSKI OPTIK fleece jaknu.

Pravila i uslovi takmičenja

Ključni uslov je da se fotografije moraju napraviti kroz teleskop korištenjem fotoaparata (tehnika poznata kao digiskoping). Uz osnovni moto SWAROVSKI OPTIK –SVET PRIPADA ONOM KO MOŽE DA VIDI LJEPOTU – ostali kriterijumi žirija su: subjekat, estetika, aspekt i kvalitet fotografije. Treba fotografirati životinje u divljini, drugim rečima ne slikati zatvorene životinje. Iako su najčešće pravljenje fotografije ptica, takođe su dobrodošli fotosi i sisara, reptila ili insekata. Fotografija na kojoj bude urađena digitalna manipulacija neće biti uzeta u obzir. Fotografije koje budu retuširane u smislu kontrasta, osvetljaja ili fokusa su dozvoljene. Bili bi jako dobro, ako se uz poslatu fotografiju za antjecanje pošalje i dodatna fotografija, napravljena bez teleskopa, radi usporedbe i kontrole fotografije. Detaljnije objašnjene uslove i pravila takmičenja, kao i ostale informacije možete naći na web stranici.  

Nagrade

Najboljih dvadeset fotografija (od 1. do 20. mjesta) će se sa imenima fotografa objaviti na SWAROVSKI OPTIK “DIGISCOPER OF THE YEAR” web stranici.

Tri najbolje fotografije će osvojiti:

  1. nagrada: kompletan set SWAROVSKI OPTIK digiskoping opreme (teleskop, okular, adapter, šinja teleskopa i stalak)
  2. nagrada: SWAROVSKI OPTIK EL 50 SWAROVISION dvogled
  3. nagrada: SWAROVSKI OPTIK EL 32 SWAROVISION dvogled
Mini galerija prošlogodišnjih najboljih fotografija:
 

O digiskopingu

Postoji bezbroj jedinstvenih i uzbudljivih scena koje se mogu videti u prirodi, od rijetkih ptica koje tragaju za hranom do opasnih grabljivaca dok love.
Digiskoping vam omogućava da te posebne trenutke sačuvate zauvijek, dok ste ih posmatrali takoreći izbliza. Fascinantan aspekt digiskopinga je i taj da kao fotograf možete osmatrati subjekat kao da je blizu ispred vas, bez njegovog neposrednog uznemiravanja pokušajem da mu se približite. Takođe, prelaz sa osmatranja ka fotografisanju je uvek uzbudljiv. Da bi uspeli da uhvatite redak trenutak i napravite visoko-kvalitetnu sliku je često pitanje sposobnosti reagiranja u djeliću sekunde. SWAROVSKI OPTIK vam nudi širok izbor foto opreme da bi to postigli, prilagođene osobnim potrebama korisnika. To je ono što čini digiskoping brzim i lakim.

Zadnja izmjena Srijeda, 28 Studeni 2012 01:13
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023