Završeno 20. Državno natjecanje lovaca u gađanju letećih meta disciplina trap i parkur

Napisao/la  Utorak, 30 Rujan 2014 00:00

Nakon dvodnevnih natjecanja na strelištu po olimpijskim pravilima u Bzenici pokraj Pleternice završeno je 20. Državno natjecanje lovaca u gađanju letećih meta disciplina trap i parkur. Po prvi puta, po uzoru na europske zemlje, natjecanje je organizirano u ovim disciplinama i po novom Pravilniku o lovnom streljaštvu što su natjecatelji dobro prihvatili i pokazali vrhunska umijeća.

Nakon dvodnevnih natjecanja na strelištu po olimpijskim pravilima u Bzenici pokraj Pleternice završeno je 20. Državno natjecanje lovaca u gađanju letećih meta disciplina trap i parkur. Po prvi puta, po uzoru na europske zemlje, natjecanje je organizirano u ovim disciplinama i po novom Pravilniku o lovnom streljaštvu što su natjecatelji dobro prihvatili i pokazali vrhunska umijeća.

Predsjednik HLS-a Đuro Dečak pozdravio je sve lovce strijelce i zaželio im sreću u natjecanju na državnom nivou koje po prvi puta daje jedinstvenog pobjednika u lovnom streljaštvu kroz discipline u lovačkom trapu i lovačkom parkuru, a od kojih će prvih šest pojedinaca biti u ekipi Hrvatskog lovačkog saveza za međudržavno natjecanje.

Prvi hitac kojim je i simbolično otvorila natjecanje ispalila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, a zastavu je uz intoniranje himne podigao prošlogodišnji pojedinačni pobjednik Josip Gregur.

Pehare i druge nagrade uručili su dopredsjednici Hrvatskog lovačkog saveza Vinko Pavlić i Zdravko Vujnović. Pobjednik revijalnog dijela natjecanja na kojem je nastupila i udruga „Sava“ iz Orašja(BiH) je ekipa Hrvatskih šuma.

Nakon dvodnevnog natjecateljskog dijela u kojima su se ekipe okušale u lovačkom parkuru i lovačkom trapu najbolji rezultatom u pojedinačnom dijelu ostvario je Stjepan Cvitković iz LS Splitsko-dalmatinske županije s ostvarenih 47 pogodaka. U raspucavanju za sljedeća tri mjesta najviše uspjeha imao je Martin Čopor iz LS Krapinsko-zagorske županije koji je osvojio drugo mjesto. Treće mjesto osvojio je Eni Jugovac iz LS Istarske županije.

Konačni poredak pojedinačnih strijelaca pogledajte ovdje: pojedinačni rezultati.

U pojedinačnom kao i  ekipnom dijelu do samog kraja natjecanja trajala je neizvjesnost raspleta situacije oko prva tri mjesta. LS Krapinsko-zagorske županije koji je prema izvučenom redoslijedu nastupanja nastupio među zadnjima ostvario je i najbolji rezultat i to uvjerljivo najbolji s obzirom da su drugoplasiranoj momčadi LS Varaždinske županije „pobjegli“ s osam bodova prednosti. Za treće mjesto raspucavale su ekipe LS Istarske županije i LS Splitsko-dalmatinske županije gdje su istarski lovci polučili bolji rezultat i osvojili treće mjesto u ekipnoj konkurenciji.

  • Za LS Krapinsko-zagorske županije koja je ostvarila 219 pogodaka i osvojila prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji nastupili su Mladen Ban, Zlatko Jurina, Božidar Galunić, Martin Čopor, Ženko Berc i Zvonimir Jakuš.
  • Za LS Varaždinske županije koji je osvojio drugo mjesto s ostvarenih 211 pogodaka nastupili su Miljenko Kos, Josip Gregur, Ivica Flegar, Damir Zrinski, Tomislav Fištrek i Ivan Kutnjak.
  • Za LS Istarske županije koji je osvojio treće mjesto s 209 ostvarenih pogodaka i boljim rezultatom u raspucavanju nastupili su Paolo Labinjan, Eni Jugovac, Paulo Lakošeljac, Matija Rožar, Slobodan Mraković i Franko Fattor.

Konačni poredak ekipa pogledajte ovdje: ekipni rezultati.

Pehare, medalje i zaslužene nagrade najboljim strijelcima dodijelili su dopredsjednik i predsjednik LS Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović i dopredsjednik HLS-a, predsjednik Povjerenstva za lovno streljaštvo i predsjednik LS Karlovačke županije Vinko Pavlić koji je na kraju natjecanja čestitao na ostvarenom uspjehu, zahvalio domaćinima na izvrsnoj organizaciji i najavio inicijativu da se u državo natjecanje uvede i gađanje s lovačkom puškom s užljebljenim cijevima kako bi smo dobili ukupno najboljeg strijelca u lovnom streljaštvu.

Organizacija je bila na visokoj razini, a pokazali su se kao i uvijek slavonska ljudskost i toplina – komentirao je natjecanje Vinko Pavlić. LS Požeško-slavonske županije bio je po treći puta domaćin ovakvog  natjecanja sa više od 200 sudionika iz svih županija i grada Zagreba, a prije dvije godine proglašeni su najboljim organizatorima u našoj zemlji. 

Suci ovog natjecanja koji su izvrsno obavili svoj zadatak bili su Dražen Božić, Davor Biruš, Milan Majetić, Zvonko Grđan, Zvonimir Sedmak i Daniel Sedmak.

I ove godini treba istaknuti i pohvaliti trud i rad domaćina koji je osigurao vrhunske uvjete za održavanje ovog natjecanja. Strelište je ove godine ograđeno, napravljen je servis na svim postojećim mašinama za izbacivanje golubova, a najveća investicija bila je u kupovini mašina za lovački parkur te je tako ovo strelište, osim svoje olimpijske komponente, zasigurno najopremljenije za održavanje lovačkih, ali i natjecanja u streljaštvu. Ovome u prilog ide činjenica da nije zabilježen ni jedan zastoj ili problem prilikom održavanja natjecanja, a svemu ovome doprinijeli su i povoljni vremenski uvjeti tako da možemo zaključiti kako je sve bilo fantastično.

Kratak video s ovog natjecanja pogledajte ovdje: sa natjecanja i ovdje.

HLS i Pozega.eu, 29.09.
Zadnja izmjena Subota, 15 Studeni 2014 13:47
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023