U Podlapači (Udbina) održano natjecanje u gađanju glinenih golubova

Napisao/la  Srijeda, 06 Kolovoz 2014 13:01

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Podlapači, nedaleko od Udbine, održano je natjecanje u gađanju glinenih golubova u kojem su pobijedili strijelci LD Ravna gora iz Sinca. Drugo mjesto pripalo je LD Orao iz Kosinja, a treće je bilo LD Lika iz Gospića. Pojedinačno najuspješniji bio je član Ravne gore Milenko Kovačić, drugo mjesto osvojio je Ivan Jurković, zvani Puškar, član LD Orao iz Kosinja, a na treće mjesto plasirao se član LD Diana iz Gospića Mišo Zalović.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Podlapači, nedaleko od Udbine, održano je natjecanje u gađanju glinenih golubova u kojem su pobijedili strijelci LD Ravna gora iz Sinca. Drugo mjesto pripalo je LD Orao iz Kosinja, a treće je bilo LD Lika iz Gospića.

Pojedinačno najuspješniji bio je član LD Ravna gora Milenko Kovačić, drugo mjesto osvojio je Ivan Jurković, zvani Puškar, član LD Orao iz Kosinja, a na treće mjesto plasirao se član LD Diana iz Gospića Mišo Zalović. U natjecanju za play off pobijedio je Ivan Jurković, član LD Orao iz Kosinja, koji je osvojio i drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Domaćin natjecanju, na koje su nastupile i lovačke udruge Gacka iz Otočca, Orao iz Dabra, i Brinje iz Brinja bila je LU Gradina iz Udbine, čiji je predsjednik Nikola Mažar - Boban u zajedništvu s glavnim tajnikom Lovačkoga saveza ličko-senjske županije i predsjednikom Nadzornoga odbora Hrvatskoga lovačkog saveza, Milom Ugarkovićem, predao najuspješnijim pojedincima i društvima pokale i diplome. Posebno priznanje odato je jedinoj lovkinju udbinske udruge Tanji Sertić koja je skuhala odličan lovački gulaš.

Prije početka natjecanja zajedničko izaslanstvo županijskog lovačkog saveza, LU Gradina i sudionika natjecanja u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti položilo je vijenac i zapalilo svijeće u središtu Podlašače.

Sljedeće natjecanje u gađanju glinenih golubova održat će se u nedjelju na Runjavici, streljani LU Gacka iz Otočca. Natjecanje će organizirati Lovačka udruga Orao iz Dabra u povodu Sv. Mihovila zaštitnika njihova mjesta, ali i Dana hrvatske policije.

Slobodna Lika, 04.08., J.C.
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 18 Svibanj 2015 21:43
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023