U Neumu održano Otvoreno prvenstvo Lovačkog saveza Herceg Bosne

Napisao/la  Četvrtak, 29 Svibanj 2014 00:01

Neum je bio domaćin Otvorenog prvenstva Lovačkog saveza Herceg Bosne u lovnom streljaštvu. Natjecanje je počelo u devet sati, a sudjelovalo je osam ekipa i 36 strijelaca. Ekipe su, osim domaćina iz Neuma, stigle iz Čapljine, Mostara, Čitluka, Širokog Brijega, Gruda i Kiseljaka. Zbog elementarne nepogode  koja je ovih dana zahvatila Bosnu i Hercegovinu, na natjecanje nisu stigle ekipe iz Posavine.

Neum je bio domaćin Otvorenog prvenstva Lovačkog saveza Herceg Bosne u lovnom streljaštvu. Natjecanje je otvorio načelnik Općine Neum dr. med. Živko Matuško koji se prigodnim riječima obratio svim nazočnima ističući svoju podršku ovakvim manifestacijama, te na kraju poželio strijelcima dobar uspjeh.

Natjecanje je počelo u devet sati, a sudjelovalo je osam ekipa i 36 strijelaca. Ekipe su, osim domaćina iz Neuma, stigle iz Čapljine, Mostara, Čitluka, Širokog Brijega, Gruda i Kiseljaka. Zbog elementarne nepogode  koja je ovih dana zahvatila Bosnu i Hercegovinu, na natjecanje nisu stigle ekipe iz Posavine.

U ekipnom natjecanju prvo mjesto osvojili su domaćini Lovačka udruga Jadran Neum, drugo mjesto Lovačko društvo Mosor Široki Brijeg, a na trećem se mjestu plasiralo Lovačko društvo Jarebica Mostar. U pojedinačnom natjecanju kao najbolji se iskazao Ivica Bačić, također iz Neuma.

Nakon samog natjecanja, uslijedio je zajednički ručak i druženje, jer kako ističe tajnik Lovačkog saveza Herceg Bosne Ivica Lučić, ova natjecanja imaju i veliku prijateljsku dimenziju budući da se svi strijelci poznaju već dugi niz godina. 

Inače, domaćin ovog natjecanja Jadran Neum, koji je dobro organiziran po pitanju lovnog streljaštva, ima dobre strijelce, dobru streljanu i tradiciju ovoga sporta. Udruga broji od 120 do 150 aktivnih članova.

Lovački savez Herceg Bosne ima 45 članica, oko 9 000 lovaca i pokriva prostor od Neuma do Orašja. Tradicionalno organizira streljačka natjecanja, te jako puno ulaže u streljaštvo, i u taj segment lovstva. ''Cilj nam je masovnost, ali i kvaliteta'', naveo je tajnik saveza Ivica Lučić. ''Lovački savez Herceg Bosne ima uspješne strijelce, koji sudjeluju i osvajaju međunarodne streljačke turnire, a neki od njih su čak ispunili i olimpijske norme. Ponosni smo na te vrhunske ljude, njihove uspjehe, jer su to i naši uspjesi'', kazao je Lučić.

Bljesak.info, 18.05.
Zadnja izmjena Petak, 04 Rujan 2015 20:54
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023