Najava: 4. Memorijal hrvatskih snajperista " GROM 2013."

Napisao  Utorak, 27 Kolovoz 2013 19:13
Grom-2013-540

Poštovani prijatelji,  bliži nam se jedan od najdostojanstvenijih događaja u RH simbolično nazvan 4. Memorijal hrvatskih snajperista " GROM 2013." koji će se održati  12.listopada 2013. na streljani " PAMPAS" u Osijeku

Događaj vežemo uz Dan neovisnosti Republike Hrvatske, a u njemu u jednom danu pokušavamo objediniti sve ono što je dobro, časno i istinito
a obilježava put hrvatskog naroda kroz predhodno stoljeće i vrijednosti koje odlikuju hrvatske dragovoljce (kroz povijest) tijekom njihovog stvaranja hrvatske nezavisnosti.
 
Natjecateljski  dio u njemu će snage odmjeriti najbolji vojni policijski i civilni strijelci u disciplinama (snajperska puška, jurišna puška i lovački karabin)  
Grom-2013-540

 

Poštovani prijatelji, bliži nam se jedan od najdostojanstvenijih događaja u RH simbolično nazvan 4. Memorijal hrvatskih snajperista " GROM 2013." koji će se održati 12.listopada 2013. na streljani " PAMPAS" u Osijeku Događaj vežemo uz Dan neovisnosti Republike Hrvatske, a u njemu u jednom danu pokušavamo objediniti sve ono što je dobro, časno i istinito a obilježava put hrvatskog naroda kroz predhodno stoljeće i vrijednosti koje odlikuju hrvatske dragovoljce (kroz povijest) tijekom njihovog stvaranja hrvatske nezavisnosti.

pdfGrom 2013. POZIVNICA - Propozicije, detalji i nagrade....pdf
Svečani događaj koji nam prethodi sastoji se od dva glavna dijela:

1. Prvi dio je natjecateljski                                                                                                                                                                    
U njemu će snage odmjeriti najbolji vojni policijski i civilni strijelci u disciplinama (snajperska puška, jurišna puška i lovački karabin)    
 
Simbolika natjecateljskog dijela je okupiti na jedno mjesto najvještije strijelce i demonstrirati vještinu presudnu  za stvarnje i opstanak svake države. 

2. Drugi dio(ovog događaja) je svečani i on predstavlja  krunu čitavog događanja.  
 
Tijekom svečanog dijela, koji započinje u popodnevnim satima a sačinjavaju ga bogat kulturno-umjetnički program, svečani domjenak i dodjela odličja prvoplasiranima, dodjeljuje se i posebna nagrada za životno djelo !
 
Centralni događa jovog svečanog dijela je dodjela  nagrada za životno dijelo "IVICA REPUŠIĆ" koja nosi ime po jednom od prvih heroja deragovoljaca poginulih u domovinskom ratu sa područja Slavonije i Baranje.

Nagrada  se svake godine dodjeljuje ( jednoj ili više) osoba sa prostora čitave međunarodno priznate i iseljene hrvatske, koje su imale poseban doprinos u stvaranju hrvatskle nezavisnosti a koje su nepoznate široj javnosti.

Dodijeli te nagrade nazočit će istinski domoljubi te ugledne osobe iz društveno-političkog , crkvenog i kulturnog života  Hrvatske.
 
Budući da smo narod poznat po zaboravljivosti još jedanput vas podsjećamo na duboki smisao sibola koji označavaju ovaj događaj.
 
Naziv „Grom“ simbolizira vojno-redarstvenu akciju kojom se nakon akcije „Oluja“ trebao osloboditi istočni dio Hrvatske (Vukovar)
 
Logo ovog natjecanja preinačena je verzija oznake koju su hrvatski vojnici dobivali nakon završene snajperske obuke .
 
Prijelazni pokal (Najbolji hrvatski snajperist)  izrađen je u obliku vukovarskog tornja i simbolizira Vukovar  ; središte istočne Hrvatske
a ime pjedinačnog pobjednika u disciplini (snajperska puška) svake se godine trajno urezuje na poleđinu ovog pokala.
 
U duhu duboke simbolike ovog natjecanja pozivamo Vas da se odazovete i ovaj poziv proslijedite ostalim zainteresiranma te tako pridonesete dostojanstvu ovog događaja.
 
s poštovanjem,
 
Franjo Ambrinac
Organizacijski odbor "Grom 2012."
tel 098/220-870
 
Grom-2013-2-540
 
Zadnja izmjena Utorak, 27 Kolovoz 2013 19:34
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023