Hrvatski časnički zbor Primorsko-goranske županije organizira SNIPER KUP

Napisao  Utorak, 25 Svibanj 2010 16:54
hrvatski-casnicki-zbor-pgz-120.gifHrvatski časnički zbor Primorsko-goranske županije organizira u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, po drugi put u Hrvatskoj, streljačko natjecanje "SNIPER KUP" u disciplinama "Snajperska puška", na udaljenosti od 100 do 600 metara.

Natjecanje će se održati u nedjelju 01. kolovoza 2010.g. na strelištu "Kovačevo" na Grobniku.

Dopuštene su sve vrste i kalibri pušaka sa optičkim ciljnicima i užlijebljenim cijevima. Gađat će se četiri discipline: 1. Disciplina "Open", 2. Disciplina "Povijesna puška", 3. Disciplina "Long range", 4. Disciplina "Lovački Karabin"

hrvatski-casnicki-zbor-pgz.gifPOSTROJBAMA ORUŽANIH SNAGA REPUBLIKE HRVATSKE, POLICIJSKIM UPRAVAMA, POSTAJAMA I POSTROJBAMA, ORGANIZACIJAMA HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA,LOVAČKIM DRUŠTVIMA, STRELJAČKIM KLUBOVIMA
SVIM ZAINTERESIRANIMA

Hrvatski časnički zbor Primorsko-goranske županije organizira u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, po drugi put u Hrvatskoj, streljačko natjecanje "SNIPER KUP" u disciplinama "Snajperska puška", na udaljenosti od 100 do 600 metara.
Natjecanje će se održati u nedjelju 01. kolovoza 2010.g. na strelištu "Kovačevo" na Grobniku.
Dopuštene su sve vrste i kalibri pušaka sa optičkim ciljnicima i užlijebljenim cijevima.
Gađat će se četiri discipline:

1. Disciplina "Open"

u kategoriju ulaze sve vrste i kalibri pušaka i vrste optičkih ciljnika, udaljenost 300 m, neograničen broj probnih hitaca, 10 ocjenskih hitaca u "snajpersku metu" promjera 40 cm, (promjer kruga "10" = 4 cm, vidi prilog 1.), vrijeme gađanja 30 minuta

2. Disciplina "Povijesna puška"

u kategoriju ulaze sve snajperske puške nastale do kraja drugog svjetskog rata bez obzira na originalnost optike iz tog razdoblja (Mauser K98 i sve inačice, Mosin-Nagant, Arisaka Type 97, i sl...), udaljenost 300 m, neograničen broj probnih hitaca, 10 ocjenskih hitaca u streljačku metu "R-50" promjera 50 cm, (promjer kruga "10" = 5 cm, "crno polje promjera 20 cm", vidi prilog 1.), vrijeme gađanja 30 minuta

3. Disciplina "Long range"

u kategoriju ulaze sve vrste i kalibri pušaka i vrste optičkih ciljnika, udaljenost 600 m, neograničen broj probnih hitaca, 5 ocjenskih hitaca u kružnu metu ISSF za 300 metara, dimenzija 100 x 100 cm, promjer „crnog polja je 60 cm, (promjer kruga „10“ je 10 cm, vidi prilog 1.), vrijeme gađanja 30 minuta. U disciplini „Long range“ natjecat će se prvoplasiranih deset strijelaca iz discipline „300m Open“.

4. Disciplina "Lovački Karabin"

u kategoriju ulaze sve lovačke puške-risanice (sa užljebljenom cijevi) kalibra .22 hornet ili veći, maksimalna težina puške je 5,0 kg, maksimalno povećanje optičkog ciljnika je 12x, udaljenost 100 m, neograničen broj probnih hitaca, 6 ocjenskih hitaca u metu "Srnjak" (dva hitca u ležećem stavu, dva hitca u stojećem stavu sa naslonom na štap i dva hitca u slobodnom stojećem stavu), vrijeme gađanja 30 minuta.

Dodatna pravila za sve discipline:

- dopuštena je uporaba osobnih pomagala ispred streljačke linije ( meteorološke stanice i TV prijenos slike mete)

- dopuštena je asistencija osmatrača (spottera) osim za disciplinu “Lovački karabin”

- stav za gađanje je ležeći, sa ili bez remena, za discipline „Open“, „Povijesna puška“ i „Long range“

- za disciplinu “Lovački karabin” stavove za gađanje vidi pod 4.

- dopušteno je korištenje prednjeg naslona ili nožica

- duljina kojom oružje naliježe na prednji naslon je max. 8 cm i mora pružati mogućnost dizanja puške iz oslonca

- nije dopušteno korištenje zadnjeg oslonca (ispod kundaka ili potkove kundaka) ali se može podmetnuti bilo koji dio strijelčevog tijela (podlaktica, šaka...)

- probna meta je lijevo od ocjenske mete i u naravi je čini narančasti krug promjera 5cm na udaljenosti od 100m, 6 cm na udaljenosti od 300m i 15 cm na udaljenosti od 600m (vidi prilog 1.)

- natjecanje je i ekipno, ekipu čine tri člana u pojedinoj disciplini

Za vrijeme natjecanje na vojnom strelištu primjenjuju se opća pravila sigurnosti određena Zakonom o oružju te pravilima ponašanja na vojnom strelištu „Kovačevo“.

Tijekom natjecanja bit će osigurana besplatna prehrana na samom strelištu. Bezalkoholna pića kao osvježenje, topli napitci i sl. te prikladni sendviči bit će na raspolaganju po simboličnim cijenama.

Kotizacija za sudjelovanje na natjecanju iznosi 10 € po disciplini, odnosno kunsku protuvrijednost po srednjem tečaju NBH na dan 01.08.2010.

Prijave i podrobnije informacije na tel. 091/8819200 ili e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

S poštovanjem,

Predsjednik:

brigadir u mirovini
Stanislav Linić

HRVATSKI ČASNIČKI ZBOR PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

Drenovski put 26, 51000 RIJEKA

Rijeka, 07. svibnja 2009.g.

  PRILOG PDF

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023