12. Prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u skeetu i trapu

Napisao  Srijeda, 20 Rujan 2006 02:00
Gotovo dvije stotine najboljih hrvatskih strijelaca u gađanju "glinenih golubova" okupilo se na 12. Prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u skeetu i trapu koje je održano proteklog vikenda (15. do 17. rujna 2006.) na strelištu Bzenica kod Pleternice.
Državno prvenstvo ujedno je i poslužilo za službeno otvorenje ovog najmodernijeg hrvatskog strelišta za gađanje letećih meta u koje su lovački savez Požeške županije i pleternički lovci uložili preko dva milijuna kuna.
Čast da otvori strelište pripala je predsjedniku Hrvatskog lovačkog saveza uri Dečaku, no koji je to prepustio 14-godišnjem Hrvoju Šopu iz Bzenice rekavši pri tom kako je ovo simbolični čin predaje strelište budućim naraštajima. "Slavonija je lovačka meka i izvan granica Hrvatske i ovo će strelište zasigurno pomoći", izjavio je uro Dečak.
Duša čitavog projekta, Stjepan Šop, lovac iz Bzenice i nekadašnji državni reprezentativac u gađanju letećih meta, naglasio je pak da je trebalo tek godinu dana od početne ideje do realizacije projekta. "Ovo je jedno od najmodernijih strelišta Europe u koje je ugrađena najnovija oprema za izbacivanje meta prilikom natjecanja u skeetu i trapu. Dosada je uloženo preko dva milijuna kuna, a sa daljnjim uređenjem okoliša, čitav će objekt dosegnuti vrijednost više od 3 milijuna kuna", naglasio je Šop, dodavši kako je preko HOO dobivena potvrda da će strelište u Bzenici iduće godine biti domaćin Grand prixu Europe na kojem će sudjelovati strijelci iz 20 država.

A novi ekipni prvaci Hrvatske su strijelci koprivničko-križevačke županije dok je pojedinačni prvak Hrvatske Damir Mehek, također iz koprivničke županije koji je upucao 42 od 45 meta, dok je drugi Petar Bošnjak iz Požeške županije sa 41 pogođenom metom.
Županijski lovački savez Požeško-slavonske županije
IZVOR: WWW.RVA.HR

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

-

hella dec 2023

fanzoj lovac info
ritosa lovac info
ma ra lovac infp

lovac kuhada reklama banner veliki2023