ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA SEKCIJE HLS LOVCI U MEDIJIMA

Napisao/la  Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 10:04

U prostoru Hrvatskog lovačkog saveza u Zagrebu održana je izborna skupština Sekcije HLS-a Lovci u medijima.

Lovce i novinare predvodi Mislav Togonal
U prostoru Hrvatskog lovačkog saveza u Zagrebu održana je izborna skupština Sekcije HLS-a Lovci u medijima. Sekcija je radno tjelo koje okuplja lovce i novinare te medijske djelatnike.

Cilj Sekcije utemeljene prije osam godina je da se u hrvatskim medijima percepcija lova, lovca I lovstva uopće podigne na višu razinu. Osam godina Sekciju lovci i mediji vodio je Božidar Roman, umirovljeni novinar. On je u svom izlaganju kazao kako Sekciju treba pomladiti.


Uspjeli smo djelovati najviše kroz HTV i televizijske kuće, no manji je uspijeh kroz tiskane dnevne medije. No, percepcija lova i lovstva u hrvatskim medijima podignuta je na višu razinu.
Primjer za to je Afrička svinjska kuga, gdje se vidjelo kako se bez lovaca ne može. Zahvalio bih na potpori pokojnom predsjedniku HLS-a Đuri Dečaku, a aktualni predsjednik Ivica Budor je kraj mene pa znam da potpora Sekciji neće izostati, kazao je Božidar Rožman.


Ivica Budor, predsjednik HLS-a, pozdravljajući nazočne kazao je da potpora radu Sekcije neće izostati. Lovci i novinari su utkali sebe u rad ove Sekcije. Medijska slika lovaca I lovstva je znatno bolja, ja vam želim da nastavite, kazao.je Ivica Budor, predsjednik HLS.
Za novog predsjednika Sekcije lovci i mediji izabran je Mislav Togonal urednik HTV-a. Dopredsjednik je Marijan Kavran. Tajnik i operativac biti će Božidar Rožman.


Mislav Togonal je kazao kako je, kao i drugi novinari zauzet u svojoj medijskoj kući, ali za aktivnosti u Sekciji mora biti vremena. Zahvalio je na potpori i logistici od strane HLS-a. Nastavljaju se aktivnosti Sekcije poput Novinarskog lova DUŠKO RADIĆ u spomen na pokojne lovce I novinare.


Boris ĆAVAR

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 10:06