LOVCI IZ GORICE TRADICIONALNO OBILJEŽILI 25 GODINA OLUJE

Napisao  Petak, 07 Kolovoz 2020 14:38

Tradicionalno 5.kolovoza lovci LD SRNA Velika Gorica okupljaju se kraj svog Lovačkog doma i Jadrankove čeke. Na Dan domovinske zahvalnosti Dan branitelja i 25 godina hrvatske akcije OLUJE.

Kraj Jadrankove čeke sjetili se lovca i ratnika Jadranka Cumbaja

Tradicionalno 5.kolovoza lovci LD SRNA Velika Gorica okupljaju se kraj svog Lovačkog doma i Jadrankove čeke. Na Dan domovinske zahvalnosti Dan branitelja i 25 godina hrvatske akcije OLUJE. Čeka je to na kojoj je spomen ploča za Jadranka Cumbaja pukovnika Hrvatske vojske heroja i lovca koji je poginuo prvog dana Hrvatske OLUJE na ratištu kod Petrinja. Jadranko Cumbaj je bio dragovoljac Domovinskog rata i strastven lovac pa je mu čeka najbolji spomenik. 

Uz lovce i prijatelje svijeće je zapalila i obitelj Cumbaj ali i njegovi Gromovi veterani 2 gardijske brigade. S njima je bio bojnik Slavko Tolic iz Zapovjedništva za potporu. Uz veterane Gromova bojnik Tolic je kazao kako je on kao dvadesetogodišnjak učio u ratu od svog nadređenog Jadranka Cumbaja i njegovih savjeta se i danas s ponosom sjeća.

Bio je smiren lucidan uporan vrhunski borac . Moramo čuvati sjećanje na naše poginule branitelje jer će tako živjeti među nama kazao je bojnik Slavko Tolic. Baš su lovci i veterani ušli u Lovački dom nakon počasti kraj čeke pa su zastali. Na televiziji je u Kninu govorio umirovljeni general Ante Gotovina zapovjednik hrvatske OLUJE.

Napisao i snimio Boris ĆAVAR

Zadnja izmjena Petak, 07 Kolovoz 2020 15:08