Udruga lovkinja Dama dama - Artemida kup 2019.

Napisao  Utorak, 24 Prosinac 2019 11:37

U organizaciji Srpskog damskog lovačkog kluba “ARTEMIDA“ iz Zemuna, u mjesecu listopadu, održana je međunarodna manifestacija „Artemida kup 2019“.

U organizaciji Srpskog damskog lovačkog kluba “ARTEMIDA“ iz Zemuna, u mjesecu listopadu, održana je međunarodna manifestacija „Artemida kup 2019“. Bio je ovo susret 42 lovkinje iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Trodnevno druženje pružilo je sudionicama zanimljiv program natjecateljsko-edukativnog karaktera.

Održana su stručna predavanja o afričkoj svinjskoj kugi i sigurnom rukovanju lovačkim oružjem, kao i natjecanje u streljaštvu u tri discipline – trap, pucanje zračnom puškom, te gađanje lukom i strijelom. Treći dan druženja lovkinje su sudjelovale u skupnom lovu na divlju svinju, organiziranom u lovištu Javnog poduzeća Nacionalnog parka Fruška Gora.

Koliko je ova manifestacija za žene - lovkinje priznata u Republici Srbiji i prepoznata u susjednim zemljama svjedoči i podatak da su svečanom dijelu trodnevnog programa prisustvovali predsjednici svih lovačkih saveza Srbije, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinske vlade Vojvodine.

Od svih sudionica, domaćin je s posebnom pozornošću istaknuo sudjelovanje nekoliko udruga među kojima je bila naša udruga - UL Dama dama, zatim predstavnice Slavonskih lovkinja, kluba Dijana i Damskog kluba iz Šomođi okruga u Mađarskoj.

Udrugu lovkinja Dama dama predstavljale su njezine članice – Ana Glaser, Anita Skrt, Ivana Matacun i Adela Plevanč.

 

I.M.

 

Zadnja izmjena Utorak, 24 Prosinac 2019 12:03