Na inicijativu POU Capreolus za školovanje kadrova u lovstvu uskoro otvorenje lovnoedukacijskog centra

Napisao  Subota, 09 Lipanj 2018 19:05

Na inicijativu pučkog otvorenog učilišta Capreolus za školovanje kadrova u lovstvu uskoro otvorenje lovnoedukacijskog centra u predjelu škrape u splitu

Na splitskom predjelu Škrape privode se završetku obimni radovi na uređenju modernog Lovnoedukacijskog centra pri Pučkom otvorenom učilištu CAPREOLUS za edukaciju kadrova u lovstvu.

Unutarnji radovi su pri kraju, te se već uskoro očekuje montaža školskog namještaja, lovačkih trofeja i dermopreparata, kao i prigodnih tematskih fotografija, napose iz povijesti splitskoga lovstva.

DSCN2774

U splitskom Pučkom otorenom učilištu CAPREOLUS, inicijatoru ove vrijedne zamisli od velike koristi za splitsko i dalmatinsko lovstvo, izjavili su da će centar biti u službi lovaca i lovkinja, lovočuvara i ocjenjivača trofeja divljači te sveukupnog lovstva dalmatinske regije. Naime, kako je zamišljeno, ovdje će se u suvremeno opremljenoj učionici sa andragoško-pedagoškim uređajima i pomagalima izvoditi, prije svega, programska nastava za edukaciju lovaca / lovkinja, lovočuvara i ocjenjivača trofeja divljači o čemu CAPREOLUS posjeduje licenciju Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva prosvjete. U Lovnoedukacijskom centru organizirati će se radionice i tribine o trenutačno najaktualnijim pitanjima u oblasti lovstva, promovirati će se lovačke knjige i lovačka literatura, te će se povremeno organizirati i dječja radionica.

DSCN2767

Za voditelje javnih lovačkih tribina angažirati će se vrhunski lovni stručnjaci iz sveučilišnih središta Splita, Zagreba, Karlovca i Osijeka koji će se baviti značajnijim temama, svatko u svojem zananstvenom području,a koje su u određenom trenutku veoma aktualne i u žiži hrvatskog lovstva. Voditi će se šire javne rasprave i o gorućim pitanjima koja „žuljaju“ većinu lovaca i lovočuvara.

Kako je najavljeno sve više se aktualizira zamisao da se angažira i odvjetnički tim i tim sudskih vještaka iz redova lovaca koji će pružati potrebitima pravne savjete i usluge u domeni Zakona o lovstvu i Zakona o oružju.

Pučko otvoreno učilište CAPREOLUS posjeduje bogatu bliblioteku vlastitih i drugih lovačkih izdanja koja će se staviti na raspolaganju čitateljima,te studentima lovstva, šumarstva, veterine i agronomije.

U sklopu Lovnoedukacijskog centra smjestiti će se splitska redakcija nacionalnog lovačkog magazina Dobra kob i prodavaonica lovačkog oružja, streljiva i lovačke opreme Dobra kob, kao i tvrtka OBER- LOVNI TURIZAM, lovoovlaštenika državnog lovišta „Šibenik – Vrgorac „.

Centar raspolaže, u dva odvojena prostora, sa površinom od 60 četvornih metara.

Svečanost otvorenja Lovnoedukacijskog centra sa prvom javnom tribinom očekuje se već uskoro.