POU Capreolus: Perica Tucak, dr. Vet. Med., obranio je doktorsku disertaciju

Napisao  Utorak, 06 Ožujak 2018 15:54

Profesor na POU Capreolus u splitu Perica Tucak, dr. Vet. Med., obranio je doktorsku disertaciju na veterinarskom fakultetu sveučilišta u zagrebu

Istaknuti profesor na Pučkom otvorenom učilištu CAPREOLUS u Splitu Perica Tucak, dr. vet. med., obranio je doktorsku disertaciju i stekao akademski naslov doktora znanosti iz područja biomedicine i zdravstva , znanstvenog polja veterinarske medicine, na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu ispred fakultetskog povjerenstva na čijem je čelu bio izvanredni profesor dr. sc. Emil Gjurčević.

Dr.sc. Perica Tucak obranio je doktorsku disertaciju pod stručnim nazivom „ Učinak mikrovalnog zračenja na biokemijske pokazatelje antioksidacijski status i genotoksičnost u medonosne pčele ( Apis mellifera )“

Dr. sc. Perica Tucak, dr. vet. med. danas obnaša poslove graničnog veterinarskog inspektora pri Ministarstvu poljoprivrede.

pd

Od 2001. godine stalni je predavač na Pučkom otvorenom učilištu „Hubert“ u Splitu, a sada i POU CAPREOLUS u nastavnom području lovstva u skladu sa stečenom naobrazbom. Autor je i koautor nekoliko zapaženih monografija u oblasti lovstva, prvenstveno područja veterine , među kojima se osobito ističu „Lovački poučnik“ ( više izdanja ), potom „Prihrana divljači“, „Zoologija i lovstvo „, te „Lovstvo u hrvatskoj Dalmaciji“.

Dr. sc. Perica Tucak višegodišnji je stručni suradnik nacionalnog lovačkog časopisa Dobra kob gdje je objavio niz zanimljivih tekstova, stručnih članaka i polemika. Suradnik je i župnog lista svoje rodne župe Runovići kod Imotskoga,u kojoj je rođen 1972. godine . U tom je listu objavio dva zapažena stručna rada o lovstvu Imotske krajine, među kojima se napose ističe rad „Lov u Runovićima“.

Upravno vijeće POU CAPREOLUS i svi njegovi djelatnici čestitaju dr. sc. Perici Tucaku na akademskom nazivu uvjereni da će i nadalje služiti interesima hrvatskog lovstva , posebno da će dati svoj veliki, znalački obol, edukaciji građana Republike Hrvatske za zvanje lovca ,lovočuvara i ocjenjivača trofeja divljači.

 

Zadnja izmjena Utorak, 06 Ožujak 2018 16:06