Natjecanje jaskanskih lovaca u kuhanju lovačkog paprikaša

Napisao  Petak, 08 Rujan 2017 16:43

04.09.2017. Osam lovačkih udruga iz jaskanskog kraja, u subotu 2. rujna, pripremom vrhunskog lovačkog paprikaša/gulaša na glavnom gradskom trgu, uz zvuke Prvih hrvatskih rogista nastavili su jaskansku vinsku priču kroz manifestaciju Dani vina & divljač fina

Subotnja manifestacija ’’Dani vina & divljač fina’’ - natjecanje jaskanskih lovaca u kuhanju lovačkog paprikaša okupila je vrijedne lovce osam lovačkih udruga:

  • HLD „JASTREB“ JASTREBARSKO
  • LD „KUNA“ CVETKOVIĆ
  • LD „SV. HUBERT“ DESINEC
  • LD „SRNJAK“ VOLAVJE
  • LD „SOKOL“ PETROVINA
  • LD “KUNA“ KALJE
  • LU „JASTREB“ KOSTANJEVAC
  • U „FAZAN“ KRAŠIĆ, koji su se kroz 3 sata kuhanja natjecali za titulu najboljih majstora u spremanju lovačkog paprikaša/gulaša. 

dani vina i divljac fina

Vrijedni lovci za ovu su manifestaciju meso osigurali sami, kuhalo se u klasičnim lovačkim kotlovima od 30 litara, a isti su jučer brojnim posjetiteljima imali priliku i predstaviti svoj rad i svoje društvo.

Unatoč upornoj kiši, manifestacija je bila izuzetno vesela i posjećena, a najbolji paprikaš/gulaš proglasila je komisija u sastavu Nadica Žužak, zamjenica župana Zagrebačke Županije, Stipe Bučar, zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarskog, te Slavoljub Marčićev, predstavnik lovačkih društava suorganizatora manifestacije, inače i predsjednik HLD „Jastreb“ Jastrebarsko i tajnik Lovačkog saveza Zagrebačke županije, na temelju zbroja dodijeljenih ocjena za okus, boju, miris, punoću i ljutinu paprikaša/gulaša.

Neizvjesno je bilo do samoga kraja jer je za samo jedan bod pobjedu odnijela Lovačka udruga ’’Sv. Hubert’’ iz Desinca.

lszz dani vina i divljac fina02

Uz brojne goste , lovce su bodrili gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Marinko Šebečić.

Simbolične nagrade natjecateljima u znak zahvale podijelio je gradonačelnik Zvonimir Novosel, nakon čega su i svim posjetiteljima besplatno podijeljene sve porcije ovog lovačkog specijaliteta. 

Dani vina & divljač fina, manifestacija je koju su organizirali Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica u suradnji sa lovačkim udrugama, a s obzirom na posjećenost i ugodne dojmove, ista će zasigurno postati i tradicija u narednim godinama.

Zadnja izmjena Petak, 08 Rujan 2017 17:03