Treći put poplavljeno strelište u Bzenici

Napisao  Srijeda, 24 Svibanj 2017 10:40

Tek što su u potpunosti sanirana prošlogodišnja oštećenja na postrojenjima Lovačkog strelišta u Bzenici pokraj Pleternici objekte je sredinom svibnja zahvatila nova poplava pričinivši ponovo velike štete.

-Sve je u kratkom vremenu potopljeno zbog obilnih količina padalina jer je sada tu ušlo više vode no lanjske godine, a sreća je da u tom trenutku nismo u objektima imali veće zalihe letećih meta- kazao nam je Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i dodao da je sada učinjena šteta na postrojenjima za izbacivanje meta, gdje traje postupak sušenja nakon čega će se utvrditi oštećenja, te krenuti u sanaciju.

BZENICA POPLAVLJENO STRELISTE 2

 

Kako je poznato lani su štete iznosila više od 120 tisuća kuna.

Ovo strelište najkompletnije je i najopremljenije za lovno streljaštvo u našoj zemlji, a u potpunosti je završena legalizacija svih njegovih objekata čime su potpuno zaokružena ulaganja tako da je spremno za brojna natjecanja ove i slijedećih godina.

BZENICA POPLAVLJENO STRELISTE 3

Tu će se sredinom rujna održati državno prvenstvo u lovnom streljaštvu, a prije toga i natjecanja na razini Požeško-slavonske županije, te Slavonije i Baranje.

Uz to očekuje se da susjedni lovački savezi ovdje obavljaju pripreme strijelaca i svoja redovna natjecanja.

 

Izvor: www.hls.com
Zadnja izmjena Srijeda, 24 Svibanj 2017 11:00