Lovci i Općina Tisno traže natrag Tetovišnjake, Dužac, Čerigul i Čavlin

Napisao/la  Petak, 17 Ožujak 2017 19:14

TRIBUNJCI OKUPIRALI TIŠNJANSKA LOVIŠTA

Općina Tisno uputila je u četvrtak Lovačkom savezu Šibensko-kninske županije zahtjev za pokretanjem postupka za dodjelu prostora lovišta otoka Veliki i Mali Tetovišnjak, Dužac, Čerigul i Čavlin Lovačkom društvu Kamenjarka Tisno.

Iako se ovi otoci nalaze na području Općine Tisno, dogodilo se da je lovni prostor na njima prije nekoliko godina prepušten i dodijeljen Lovačkom društvu Kamenjarka Tribunj. Apsurd je tim veći što je ovim prostorom upravljalo Lovačko društvo Kamenjarka Tisno više od 50 godina, praktički od kada je društvo 1946. godine osnovao njegov idejni začetnik, istaknuti lovac i pedagog Vilim Dobrović iz Pirovca, piše Rudina Press.

– Iako su lovišta otoka Tetovišnjaka, Dužca, Čerigula i Čavlina od pamtivijeka naša, dogodio se incident njihova prepuštanja istoimenom društvu iz Tribunja. To se dogodilo pod nerazjašnjenim okolnostima prije pet-šest godina, dok ja još nisam vodio društvo. U nastojanju da ispravimo ovu nepravdu i nelogičnost obratili smo se Općini Tisno – pojasnio nam predsjednik LD Kamenjarka Tisno Marko Bernarda.

Trubunjcima je, kaže, jasno da to nije njihovo lovište i zbog toga o njemu ne vode računa.

– Devastirali sve, potamanili su sve kunce na otocima, a ako se tko od nas približi, zovu policiju. Nadamo se da će Općina Tisno uspjeti u nakani da ispravi ovu pogrešku koja se dogodila prilikom dodjele koncesije – kaže Bernarda.

Općina Tisno u dopisu Lovačkom savezu Šibensko-kninske županije moli da se što žurnije pokrene procedura kako lovačko društvo iz druge općine više ne bi upravljalo i gospodarilo prostorom lovišta na prostoru Općine Tisno.

Izvor: Šibenik.IN

Zadnja izmjena Utorak, 21 Ožujak 2017 14:27