ODRŽANA 1. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA U KARLOVCU „4 RIVERS WINNER“

Napisao/la  Četvrtak, 29 Rujan 2016 00:32

          Protekli vikend, 24. i 25. rujna 2016.,  prostor ŠRC-a Korana u  Karlovcu bio je centar kinologije,  te se nakon 4 Nacionalne CAC izložbe, održala  prva Međunarodna izložba pasa, CACIB Karlovac 2016., pod nazivom “4 RIVERS WINNER”. Do sada najveći broj pasa u Karlovcu, njih preko 1900 došlo je iz dalekog Tajlanda, Egipta, Ujedinjenog Kraljevstva, Rusije, Latvije, Poljske, Litve, Švicarske, Danske, Grčke, Ukrajine, Nizozemske, Srbije, Švedske, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Mađarske, Francuske, Njemačke, Republike Češke, Slovenije, Austrije, Italije i Hrvatske.

 Međunarodnu izložbu pasa otvorio je dožupan Josip Šafar, a rijeći dobrodošlice uputio  je i karlovački gradonačelnik Damir Jelić. Rijeći pohvale prema organizatoru ove izložbe,  Kinološkom športskom klubu Karlovac na čelu s Tihanom Dusparom, uputio je i predsjednik Hrvatskog kinološkog Saveza Branko Šare.

Osim velikog broja izlagača, Međunarodna izložba okupila je i eminentne inozemne suce, koji su došli iz Irske, Izraela, Finske, Austrije, Švicarske i Hrvatske.

U sklopu manisfestacije koja se održavala dva dana, odnosno dviju međunarodnih izložbi, održale su se i tri specijalne izložbe – specijalna izložba pasmine tornjak, koja je naša autohtona i najmnogobrojnija pasmina u Hrvatskoj, specijalna izložba pasmine švicarski bijeli ovčar, te specijalna izložba njemačkih ovčara, koju je organizriao Klub ljubitelja njemačkih ovčara.

 Osim izložbenih pasa, svoje umijeće demonstrirali su predstavnici HV-a sa svojim službenim psima.

Posjetitelji su osim u izložbi pasa mogli uživati i u 1. Sajmu RuralKa, na kojem se predstavilo 80 OPG-ova iz cijele Karlovačke županije.

 Sljedeći “4 RIVERS WINNER” održati će se 9 – 10. rujna 2017.

 

            Za LOVAC.info

         Ivica Vukelja, prof.

Zadnja izmjena Petak, 30 Rujan 2016 00:52