Mlada lovica odstrijelila izrazito rijetkog crnog bijelorepog jelena

Napisao/la  Ponedjeljak, 18 Siječanj 2016 20:04

Lovakinja u Američkoj državi Teksas odstrijelila je izrazito rijetkog melanističkog bijelorepog jelena. Brooke Bateman u lovu je bila u pratnji svoga oca, Mikea, kada su uočili posebnoga jelena, koji je također i prvi ulov ove lovakinje.

Na prvi pogled, dvojac je pomislio da se radi o teletu goveda, ali ubrzo su shvatili da se radi o jelenu. Jelen je bio šesterac, ali su se ipak odlučili na lov ovog rijetkog jelena.
Izgleda da je odluka bila ispravna, jer se prema godišnjem odstrjelu od 600 000 bijelorepih jelena godišnje u Teksasu, rijetko koje godine pojavi drugi melanistički primjerak. Procijenjuje se da se godišnje u cijeloj Americi odstrijeljuje manje od 5 melanističkih grla bijelorepih jelena.
Melanističke životinje su životinje koje proizvode previše melanina, pigmenta koji boji kožu i dlaku u crno, puno su rjeđi od bijelih mutacija.
Što se tiče sretne lovakinje, ona se bavi lovom još od 2011 godine. Prošle lovne sezone promašila je svoj prvi hitac na košutu bijelorepog jelena, ali ove godine nije učinila istu pogrešku. Ispričala nam je kako je bila jako uzbuđena i nervozna te da nije uspjela povući okidač. Njen otac i mentor smirio ju je te ponovo doveo u poziciju da puca. Jelen je nakon pogotka pao na mjestu.