U Jelen Novska održan tradicionalni "Božićni lov"

Napisao  Ponedjeljak, 21 Prosinac 2015 15:09

Lovačko društvo "Jelen" Novska u subotu 19. prosinca organiziralo je tradicionalni šesti po redu "Božićni lov" koji je poprimio međunarodni karakter, jer su u lovu, osim lovaca iz Sisačko-moslavačke županije, sudjelovali i članovi lovačkih društava iz Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Okupljanje lovaca održano je u ranim jutarnjim satima ispred Lovačke kuće u naselju Kozarice. LD "Jelen" Novska podjeljeno je u dvije lovne jedinice, Novsko brdo i Muratovicu, a velikim lovištem od 15000 hektara uzorno gospodari 130 lovaca. Udruga posjeduje i dvije lovačke kuće.

Predsjednik Lovačkog društva "Jelen" Novska Franjo Rukavina okupljenim lovcima zaželio je dobrodošlicu, te je naglasio kako je lov podijeljen na lov na crnu divljač i predatore i lov na fazane.

Lovce je došao pozdraviti i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan koji je istaknuo da su lovci čuvari prirode koji hrane životinje, te uređuju i održavaju šumski okoliš. Uz lovački pozdrav "Dobra kob!" zaželio im je sve najbolje povodom nadolazećih blagdana i uspješnu 2016. godinu. Gradonačelniku je tom prigodom uručena monografija koja je izdana povodom 20. godišnjice aktivnosti lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije.

radionovska.hr
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 21 Prosinac 2015 15:22