Ivica Todorić prodaje svoje omiljeno lovište Garjevicu?

Napisao  Subota, 11 Srpanj 2015 22:35

Koncern Agrokor, u vlasništvu Ivice Todorića, odlučio je prodati svoje poznato lovište u Moslavini. Oglas je objavljen u dnevnim novinama u subotu i prilično je iznenađenje, pogotovo poslovnoj zajednici, jer je riječ o vjerojatno najdražem hobiju najmoćnijeg biznismena u Hrvatskoj i regiji

Kako se može pročitati iz oglasa, Lovno gospodarstvo Moslavina je tvrtka u stopostotnom vlasništvu Agrokora, a upravlja lovištem, brine se o divljači i bavi se lovnim turizmom. U lovištu je zaposleno 13 radnika, a temeljni kapital tvrtke iznosi 51 milijun kuna. Tvrtka već godinama ima koncesiju na državno lovište. Riječ je o otvorenom lovištu Zapadna Garjevica, površine 25.799 hektara, a koncesija, navodi se u oglasu, traje do 2035. Nalazi se na području Moslavačke gore, 70 kilometara istočno od Zagreba.

U oglasu nije navedena nikakva početna cijena, a svi zainteresirani koji se jave ulaze u krug odabranih koji će moći provesti dubinsko snimanje tvrtke. 

A Lovno gospodarstvo Moslavina ne stoji najbolje: lani je uz prihod od 18,6 milijuna kuna iskazalo gubitak od 15,5 milijuna kuna. Tvrtka posljednjih godina stalno ima isti prihod i gubitak, a izuzetak je jedino 2012, kada je imala prihod od 62 milijuna kuna i dobit od 21 milijun kuna. 

Ivica Todorić, najveći poduzetnik u Hrvatskoj i regiji, čiji koncern nakon lanjskog preuzimanja Mercatora ima prihod veći od sedam milijardi eura, poznat je kao pasionirani lovac. Lovištem je spajao ugodno s korisnim: koristio ga je i za poslovne pregovore i promociju Agrokora, ali i itekako lovio divljač. U lovu je provodio jako puno vremena, a poznavatelji prilika u i oko koncerna znaju da je umjesto primjerice odlaska na more radije odlazio u lov, nerijetko i u pet ujutro. Todorić je u lov pozivao i važne goste koncerna, pogotovo strane delegacije biznismena i bankara. 

S obzirom na Todorićevu strast za lovom, ne čudi to da je Agrokorovo lovište besprijekorno sređeno te je u njega puno ulagano. Još prije 15 godina Međunarodni savez za lovstvo i očuvanje divljači ocijenio ga je najbolje vođenim lovištem u svijetu.

'Skoro da nema vikenda da Ivica Todorić ne svrati do lovišta. Najčešće se doveze helikopterom. U njegovu društvu uvijek je elita. Tu su i ostali uspješni poduzetnici, političari i veleposlanici', kazao je lani jedan lovac za list Bjelovarac.

Zašto se Ivica Todorić odlučio na prodaju lovišta, zasad nije poznato. Tportal je o tome poslao upit u Agrokor i zasad čekamo odgovor.

Izvor: T-portal  Autor: M. Šurina/D. Jozić
Zadnja izmjena Nedjelja, 12 Srpanj 2015 00:38

Srodni sadržaj (po oznakama)