Studenti iz Missouria u protestu zbog mladog lovca

Napisao  Ponedjeljak, 25 Svibanj 2015 23:29

Aktualna priča iz SAD, da li bi kolege učenici napravili isto u Hrvatskoj? 18-godišnji Sawyer Shepherd suspendiran je iz škole jer su mu našli rastavljenu sačmaricu u pick-upu.

Kada je Sawyer Shepherd suspendiran iz Carthage gimnazije, koja se nalazi u ruralnom dijelu Missouria, zbog svoje rastavljene puške u kamionetu, učenici iz grada okupili su se kako bi ga podržali. Kako izvještavaju lokalni mediji kontroverza je počela kada je mladi Shepherd otišao u lov na pure prije početka škole. Nakon lova, postavio je slike na Facebook i zatim se otišao spremiti za školu, zaboravljajući izvaditi svoju nenapunjenu i rastavljenu pušku ispod sjedala kamioneta. Radnici škole dobili su dojavu anonimnog pozivatelja, a kasnije toga dana ispitali su Sawyera i nakon njegovog priznanja pozvali su vlasti. Sada nakon deset dana suspenzije i suočen sa protjerivanjem zbog kršenja zabrane o vatrenom oružju, Shepherd možda neće moći maturirati.

 „Još nije utvrđeno što je točno napravio. Sigurni smo da imamo činjenice te da možemo dobiti sve informacije. Proći ćemo s učenikom i njegovim roditeljima kroz cijeli proces te doći do zaključka.“-Izjavio je je upravitelj Blaine Henningsen za Joplin Globe.

Više od stotinu učenika okupilo se u znak zauzimanja za  mladog lovca, dok su stranice Facebook i Twitter preplavljene slikama podrške.

Mlada majka Shelly Shepard rekla je kako je obitelj zahvalna na svoj pažnji ljudi te da nije uzrujana zbog školskog odbora.

„Naravno, volio bih da je ispalo drugačije, ali sada ne možemo odustati. Ravnatelj Matt Huntley dobar je prijatelj i dio je naših života, on pokušava učiniti ono što je najbolje tako što slijedi zakon, kao što se to od njega i očekuje. Cijenimo svačiju podršku, ali ne želimo da nam ovo izmakne iz ruku.“- Rekao je Shepherd.

 U međuvremenu , obitelj je dobila usluge odvjetnika Judda McPhersona, koji izjavljuje da situacija u kojoj se nalaze izvan dosega zakona o „saveznom nedopuštanju oružja u školama.“ Zbog načina na koji je sačmarica bila pohranjena u kamionetu.

Slučaj je također zadobio pažnju Republikanca, Mikea Kelleya, koji obećava učiniti nešto po tom pitanju.

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 25 Svibanj 2015 23:49