Lovački korjeni prve hrvatske predsjednice

Napisao  Petak, 10 Travanj 2015 20:16
Prva hrvatska predsjednica, gospođa Kolinda Grabar Kitarović Prva hrvatska predsjednica, gospođa Kolinda Grabar Kitarović

Inauguracija prve hrvatske predsjednice, gospode Kolinde Grabar Kitarović, 15. veljače 2015. povijesni je događaj za Republiku Hrvatsku i sve njezine građane, a taj datum posebno značenje ima za hrvatske lovce, jer je ona rođena i odgojena u obitelji lovaca.

Naime, javnosti je malo poznato da je njezin otac Branko Grabar istinski ljubitelj lovstva i lova u Primorsko-go-ranskoj županiji. Tako je naša predsjednica još u svojim najranijim danima upoznala čari, zavodljivost i ljepotu prirode, ali i odgovornost čovjeka prema tim darovima koje nam je Bog podario u Lijepoj Našoj. Ovo je prvi put da netko iz obitelji hrvatskih lovaca obnaša tako iznimnu državničku funkciju neposredno izabran od hrvatskog naroda, a hrvatski su lovci neraskidivi dio tog hrvatskog korpusa te su u najtežim danima za Hrvatsku, od 1991. do 1995. godine, dali ogroman doprinos u Domovinskom ratu.
Opravdana su, dakle, očekivanja hrvatskih lovaca da će naša predsjednica tijekom petogodišnjeg mandata naći vremena da primi izaslanstvo hrvatskih lovaca - dragovoljaca Domovinskog rata.

Objavljeno i u  Glas lova i ribolova  ožujak/2015  Autor: Mladan VIDOVIĆ. mag. iur.
Zadnja izmjena Petak, 10 Travanj 2015 20:23