Sisačko-moslovački lovci podjelili svoje uspjehe sa Županom

Napisao/la  Ponedjeljak, 15 Prosinac 2014 01:29

Nadolazeći božićni blagdani, te izuzetni uspjesi lovaca Sisačko-moslavačke županije u ovogodišnjim natjecanjima, bio je povod prijema predstavnika Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije kod Ive Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije.

Delegaciju koju se predvodili Drago Kireta, predsjednik LS SMŽ. Marijan Španović , voditelj kinološke sekcije i Željko Stanković, viječnik u Hrvatskom lovačkom savezu, članovi pobjedničkog tima te članovi izvršnog odbora, primili su župan Ivo Žinić  i njegova zamjenica Anita Sinjeri Ibrišević.

Lovci ove županije su već tri puta pobjednici Kupa svetog Huberta, koji je ove godine održan u Osijeku . U natjecanju plasa glasnog lova , ekipa u sastavu Stjepan Grahovac, Vlado Herceg i Miroslav Musić, osvojila naslov ekipnog prvaka, a Miroslav Musić osvojio je prvo mjesto u samostalnoj konkurenciji., naglasio je u uvodu Drago Kireta.

Župan Ivo Žinić i sam lovac, te član LD Hrvatski dragovoljac Glina, pokazao je veliko zanimanje te razumjevanje za lovačku problematiku, o kojoj se pričalo u nastavku, te još jedanput podsjetio na potrebu upoznavanja šire javnosti sa aktivnostima lovaca, posebno na zaštiti i uzgoju divljači, uz obećanje još bolje suradnje.

Najavljen je i skori izlazak Monografije lovačkog saveza SMŽ, povodom 20. Godina uspješnog rada, za koju je župan Žinić obećao izdvojiti i znatna sredstva iz proračuna županije, u visini 50.000 kuna. Uslijedila su izlaganja o lovnoj kinologiji, te pojedinačno predstavljanje članova pobjedničke ekipe od strane Željka Stankovića, uz obećanje da će se ovakvi uspjesi nastaviti i u slijedećem razdoblju.

LS Sisačko Moslovačke županije, 13.12., B.S.