Lovci LU Fazan Sopje – Kapinci posjetili park prirode Kopački rit

Napisao/la  Utorak, 18 Studeni 2014 08:53

Članovi Lovačke udruge Fazan Sopje-Kapinci u programu edukativne ekskurzije jučer su posjetili Park prirode Kopački rit te razgledali rezervat i obišli dvorac Tikveš i ostale kulturno povijesne znamenitosti Parka prirode Kopački rit.

U popodnevnom dijelu programa 36 članova udruge, predvođenih predsjednikom udruge Ivanom Šantakom te načelnikom općine Sopje Josipom Granjašem, posjetili su Vukovar, položili vijenac i zapalili svijeće na spomen-obilježju Ovčara. Poslije odavanja počasti žrtvama Vukovara, posjetili su i razgledali Ilok. Na ovoj zanimljivoj i poučnoj ekskurziji lovcima su se priključili i članovi drugih udruga.

Lovačka udruga Fazan Sopje-Kapinci broji 46 članova i gospodari lovištem površine 5.200 hektara s dobrim fondom divljači, osobito jelenske i srneće. Prema riječima Krešimira Hrgovića, udruga je poznata po uzornom izvršavanju lovačkih obveza, dobroj suradnji s Općinom i skladnom zajedničkom funkcioniranju, u čemu može poslužiti kao primjer kako bi trebale funkcionirati i neke druge sfere društva.

Radio Slatina, 16.11.
Zadnja izmjena Nedjelja, 16 Studeni 2014 19:43