Projekt "Siguran lov" u Krapinsko-zagorskoj županiji

Napisao/la  Ponedjeljak, 20 Listopad 2014 09:07

U prostorijama PU Krapinsko-zagorske županije predstavljen je program pod nazivom „Siguran lov“ koji će se provoditi s djelatnicima Policijske uprave Krapinsko-zagorske županije i lovcima LS-a Krapinsko-zagorske županije.

Projekt su predstavili njegovi autori Željko Lež ispred Policijske uprave i Mario Vodolšak, tajnik Lovačkog saveza Krapinsko - zagorske županije. O suradnji policije i lovaca progovorili su Jakob Bukvić načelnik PU Krapinsko-zagorske i Ivica Halapir predsjednik LS-a Krapinsko-zagorske županije koji su i potpisali sporazum o suradnji.

Osnovni je cilj preventivnog projekta „Sigurnost u lovu i sprječavanje protuzakonitog lova“ je podići razinu sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem, prevenirati stradavanje u lovu te spriječiti protuzakoniti lov. Provedba ovog zajedničkog projekta kojem se pridružila Krapinsko-zagorska županija, a koji se već provodi u osam županija trebala bi osigurati podizanje razine sveukupne sigurnosti u lovištima te spriječiti protuzakoniti lov kao i ostala protupravna ponašanja iz domene lovstva. Cjelokupni program prati informativno edukativan letak i plakat koji su predstavljeni prilikom potpisivanja ovog sporazuma.

HLS

Zadnja izmjena Nedjelja, 07 Prosinac 2014 15:18