Revitalizacija lovišta pogođenih poplavama

Napisao/la  Nedjelja, 19 Listopad 2014 10:31

U Posavskim Podgajcima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Hrvatski lovački savez je na temelju odluke Skupštine u Šibeniku, kolegama i lovačkim udrugama na poplavljenom području županjske Posavine odlučio je predati oko 1500 kljunova fazana, 200 repića zečeva i 250 trčki.

U Posavskim Podgajcima u Vukovarsko-srijemskoj županiji Hrvatski lovački savez je organizirao ispuštanje sitne divljači.

- Budući da su za vrijeme velikih poplava lovišta u županjskoj Posavini opustošena, riječ je zapravo o napučivanju do nekog broja koje ta lovišta imaju zakonom propisanom prema lovno-gospodarskim osnovama - pojašnjava koordinator i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza za regiju Istok Zdravko Vujnović, koji je i predsjednik LS-a Požeško-slavonske županije.

Primopredaja je obavljena protekli vikend na Lovačkoj kući u Posavskim Podgajcima. Uz čelnike Hrvatskog lovačkog saveza nazočili su i predstavnici devet lovačkih udruga koje djeluju na poplavljenom području na istoku županjske Posavine te čelni ljudi Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

O teškom stanju i štetama koje su nezapamćene poplave pričinile u tamošnjim lovištima, gdje je u naletu vodene bujice najviše stradala niska divljač, članove Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza na sjednici održanoj početkom srpnja, izvijestio je predsjednik LS-a VSŽ-a Mirko Bošnjak i tom prilikom zamolio za pomoć opustošenim lovištima i tamošnjim lovcima.

Glas Slavonije, 12.10.
Zadnja izmjena Petak, 17 Listopad 2014 19:06