Lovci LU Gacka otvorili sezonu lova skupnim lovom

Napisao/la  Četvrtak, 09 Listopad 2014 00:04

U nedjelju  je stotinjak članova LU Gacka iz Otočca i njihovih gostiju skupnim lovom na području Švice, Gorića i Lipovlja otvorilo novu sezonu lova. Gacka je utemeljena 1925. godine,  sada ima 96 stalnih članova i tri pridružena, a među njima su i tri lovkinje. Završnu svečanost otvorenja lova otočki lovci organizirali su u svome Lovačkom domu na Gorićima.

U nedjelju  je stotinjak članova LU Gacka“ iz Otočca i njihovih gostiju skupnim lovom na području Švice, Gorića i Lipovlja otvorilo novu sezonu lova. 

Gacka je utemeljena 1925. godine, sada ima 96 stalnih članova i tri pridružena, a među njima su i tri lovkinje. Završnu svečanost otvorenja lova otočki lovci organizirali su u svome Lovačkom domu na Gorićima.

LU Gacka iz Otočca nije jedina danas započela novu lovnu sezonu na području Ličko-senjskoga lovačkog saveza. Prije njih, već jučer, učinili su to lovci iz Donjega Lapca, a većina od ukupno 38 lovačkih društava, s ukupno 2 220 članova, učiniti će to između 10. i 18. listopada – rekao je tajnik Županijskoga lovačkog saveza i predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskoga lovačkog saveza, Mile Ugarković.

Slobodna Lika, 06.10.
Zadnja izmjena Utorak, 07 Listopad 2014 13:29