Lovci kao zaštitari prirode na HRT-u

Napisao/la  Subota, 12 Srpanj 2014 00:03

Hrvatska radio televizija objavila je kratak prilog o lovcima kao zaštitarima prirode. Skupina od desetak lovaca LD Vijenac Gornje Zdjelice svake sezone krči puteve. Cilj im je jasan - zadržati divljač u lovištu i udaljiti je od poljoprivrednih površina. U šezdesetak lovišta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tako se na godinu rasporedi 30 vagona hrane i 20 tona soli. Opsežan je to posao za volontere, ljubitelje prirode.

Hrvatska radio televizija objavila je kratak prilog o lovcima kao zaštitarima prirode.

Ovo doba godine za lovce je vrlo važno. Ne samo zbog sezone lova na srndaća i divlju svinju, nego i zbog održavanja lovišta i zaštite poljoprivrednih usjeva. Lov je, kažu, plemenita vještina, u službi zaštite prirode, a ne ubijanje životinja.

Skupina od desetak lovaca LD Vijenac Gornje Zdjelice svake sezone krči puteve. Cilj im je jasan - zadržati divljač u lovištu i udaljiti je od poljoprivrednih površina. Zato nikoga ne čudi što u doba kada hrane ima u izobilju, oni u lovišta unose još. U šezdesetak lovišta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tako se na godinu rasporedi 30 vagona hrane i 20 tona soli. Opsežan je to posao za volontere, ljubitelje prirode.

U posljednje dvije godine zbog suše i oštrih zima mnoga se legla nisu održala. Sada su se životinje ponovno namnožile, a lovačka društva poljoprivrednicima pomažu i besplatnom podjelom repelenata.



Više o lovcima pogledajte u videoprilogu: lovci u službi zaštite i prirode.

Lovac.info, prema HRT
Zadnja izmjena Subota, 12 Srpanj 2014 13:35