Karlovačka županija u projektu za smanjenje šteta od divljih životinja

Napisao/la  Utorak, 11 Ožujak 2014 12:34

Karlovačka zupanija grbKarlovačka županija pokrenula je projekt kojim se žele smanjiti ogromne štete koje gotovo svakodnevno prouzrokuju divlje životinje. Projekt se provodi u suradnji s Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku. Trajanje projekta je dvije godine, a županiju će stajati 50.000 kuna...

DIVLJAČ NA CESTI

Karlovačka zupanija grbKarlovačka županija pokrenula je projekt kojim se žele smanjiti ogromne štete koje gotovo svakodnevno prouzrokuju divlje životinje.

Projekt se provodi u suradnji s Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku.

  • Inicijativa za projekt stigla nam je s fakulteta. Nakon konzultacije s Veleučilištem u Karlovcu, Hrvatskim šumama i Lovačkim savezom Karlovačke županije odlučili smo se krenuti u projekt. Posebnu podršku dao nam je lovački savez, iako svi koji se bave ne samo lovstvom, znaju kako životinje, a posebice divlje svinje čine ogromnu štetu prije svega na poljoprivrednim kulturama – tvrdi Vilim Magdić pročelnik za poljoprivredu Karlovačke županije. 

Trajanje projekta je dvije godine, a županiju će stajati 50.000 kuna. 

Divlje životinje, najviše divlje svinje, te srneća divljač velike štete čine i u prometu. Tako su u PU karlovačkoj tijekom prošle godine evidentirali gotovo 300 slučaja naleta vozilima na divlje životinje.

Izvor: Regija.hr

 

Zadnja izmjena Srijeda, 12 Studeni 2014 01:26