Obustavljena hajka na vuka - zbog premalo lovočuvara

Napisao/la  Utorak, 04 Ožujak 2014 00:09

vuk- 1U Zlatiboru, na jugozapadu Srbije, trebao je u subotu, 01. ožujka, biti održan skupni lov na vuka. Hajka na vuka trebala je biti održana u sklopu 32. Sabora lovaca koji se pak odvijao od 27. veljače do 02. ožujka. Međutim uoči lova stiglo je rješenje Uprave za šume Ministarstva poljoprivrede o zabrani lova jer LD Zlatibor nema tri lovočuvara koja su potrebna za pokrivanje 57 hektara površine na kojoj se trebao loviti vuk. Lovačko društvo, naime, ima dva lovočuvara zaposlena na puno radno vrijeme i jedniga s pola radnog vremena te stoga ne ispunjava uvjete za odvijanje lova.

rusija-vuk 2

U Zlatiboru, na jugozapadu Srbije, trebao je u subotu, 01. ožujka, biti održan skupni lov na vuka. Hajka na vuka trebala je biti održana u sklopu 32. Sabora lovaca koji se pak odvijao od 27. veljače do 02. ožujka.

Međutim uoči lova stiglo je rješenje Uprave za šume Ministarstva poljoprivrede o zabrani lova jer LD Zlatibor nema tri lovočuvara koja su potrebna za pokrivanje 57 hektara površine na kojoj se trebao loviti vuk. Lovačko društvo, naime, ima dva lovočuvara zaposlena na puno radno vrijeme i jedniga s pola radnog vremena te stoga ne ispunjava uvjete za odvijanje lova.

Sabor se svejedno održao i okupio je više od 500 lovaca koji su se družili i natjecali u streljačkim disciplinama, a u lov na vuka išlo se – fotoaparatom. Lovci se pitaju kome su se zamjerili i zašto se država prema njima ponaša kao da su na margini društva, te prozivaju ministarstvo za nesposobnost i nedosljedno primjenjivanje zakona.

Ono što dodatno zbunjuje je činjenica da se vuk u skupnom lovu u Srbiji smije loviti samo do 28. veljače, dakle ovaj lov bio je protivan propisima (budući da se trebao održati 01. ožujka) a na tu činjenicu Ministarstvo se nije ni osvrnulo! Da cijela situacija bude zamršenija, dotično Ministarstvo je i pokrovitelj manifestacije.

 

Da citiramo jedan lovački portal iz Srbije: ovakav autogol se rijetko viđa.

Westinfo.rs