Zbog nepravilnog postupanja s oružjen prijavljen talijanski lovac

Napisao/la  Utorak, 04 Ožujak 2014 11:52

puskaLabinska je policija, radi neodgovornog i nepravilnog postupanja s oružjem, prijavila 59-godišnjeg državljanina Italije. Naime, 28. veljače, oko 11 sati, muškarac je došao u lovište u mjestu Baći, na području općine Kršan te je iz vozila izvadio lovačku pušku i odložio je na krov prikolice za pse. Nakon obavljenih priprema, 59-godišnjak je ipak odustao od lova te je napustio lovište, bez da je spremio lovačku pušku u vozilo.

puska

Labinska je policija, radi neodgovornog i nepravilnog postupanja s oružjem, prijavila 59-godišnjeg državljanina Italije.

Naime, 28. veljače, oko 11 sati, muškarac je došao u lovište u mjestu Baći, na području općine Kršan te je iz vozila izvadio lovačku pušku i odložio je na krov prikolice za pse. Nakon obavljenih priprema, 59-godišnjak je ipak odustao od lova te je napustio lovište, bez da je spremio lovačku pušku u vozilo.

Zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o oružju, policija je državljaninu Italije izdala prekršajni nalog u iznosu od 5 tisuća kuna, dok se za puškom poduzimaju mjere traganja.

Kako bi se zaštitila sigurnost svih sudionika lova, ali i drugih građana te imovine, Policija uprava istarska apelira na pojačan oprez lovaca te pridržavanje pravila lovačkog ponašanja.


Pravila pri prijevozu lovačkog oružja: prevozi se uvijek prazno oružje otvorenog zatvarača odnosno prelomljene puške. Puške treba prevoziti dalje od pogleda drugih zbog moguće krađe. Pušku se ne ostavlja u parkiranom autu i ona uvijek mora biti lovcu "na oku".

Glas Istre, 03.03.
Zadnja izmjena Utorak, 04 Ožujak 2014 17:56