Mladić poginuo u lovu

Napisao/la  Srijeda, 08 Siječanj 2014 01:10

stop-trakaDvadesetdvogodišnji mladić smrtno je stradao u šumi Omačevac između Kladnja i Živinica (BiH) gdje je najvjerojatnije bio u (krivo)lovu s još dvojicom kolega. Incident se dogodio 06.01., u ponedjeljak, u večernjim satima. Mladić je preminuo kasnije uvečer od ozljeda prsnog koša i glave nastalih uslijed nestručnog rukovanja lovačkom puškom.

puskaDvadesetdvogodišnji mladić smrtno je stradao u šumi Omačevac između Kladnja i Živinica gdje je najvjerojatnije bio u (krivo)lovu s još dvojicom kolega. Incident se dogodio 06.01., u ponedjeljak, u večernjim satima.

Mladić je preminuo kasnije uvečer od ozljeda prsnog koša i glave nastalih uslijed nestručnog rukovanja lovačkom puškom. Druga dvojica mladića koja su zatečena na mjestu incidenta uhićena su i privedena u službene prostorije.  Na mjestu događaja pronađene su tri lovačke puške a uviđaj je još u tijeku.

Ovdje još jednom donosimo nekoliko preporuka za rukovanjem lovačkim oružjem, kako bi ovakvih tragičnih situacija bilo što manje:

1. Stalno pratite usta cijevi- pravac cijevi držite u sigurnom smijeru

2. Prilikom punjenja i pražnjenja usmjerite cijev u sigurnom smjeru

3. Budite sigurni što je ispred i iza mete – dobro se uvjerite da nema ništa ispred i iza mete i nemojte pucati u ravnu tvrdu podlogu ili u vodenu površinu.

4. Držite prste dalje od okidača dok ne budete spremni za pucanje – tako izbjegavate neželjeno okidanje

5. Redovno čistite oružje i vodite brigu o streljivu – uvjerite se da je puška čista i koristite za nju propisano streljivo

6. Ispraznite pušku kada vam više nije potrebna

7. Budite propisno odjeveni – nosite upadljive detalje

8. Nemojte trčati, penjati se ili skakati sa napunjenom puškom

9. Pušku držite odvojeno od streljiva i na sigurnom mjestu, van dohvata djece i nepažljivih osoba

10. Nemojte uzimati alkohol za vrijeme lova, i oprezno s lijekovima!

Lovac.info, prema Nezavisne.com
Zadnja izmjena Srijeda, 08 Siječanj 2014 00:50