Blagoslov reljefa svetog Huberta

Napisao/la  Subota, 30 Studeni 2013 01:19

sv-hubert-ld-prepelicaBlagdan sv. Huberta proslavili su i članovi LD Prepelica iz Male Subotice. Tom prilikom, 24. studenog, po prvi put je u lovačkom domu LD-a Prepelica služena sveta misa. U nazočnosti mnogobrojnih članova i prijatelja, svetu misu služio je župnik vlč. Đuro Vukalović. Prigoda je iskorištena i za posvećenje reljefa na kojemu je prikazan sv. Hubert u trenutku u kojem mu se prikazao svjetleći križ među rogovima jelena.

sv-hubert-ld-prepelicaBlagdan sv. Huberta proslavili su i članovi Lovačkog društva Prepelica iz Male Subotice.Tom prilikom, 24. studenog, po prvi put je u lovačkom domu LD-a Prepelica služena sveta misa. U nazočnosti mnogobrojnih članova i prijatelja, svetu misu služio je župnik vlč. Đuro Vukalović. Prigoda je iskorištena i za posvećenje reljefa na kojemu je prikazan sv. Hubert u trenutku u kojem mu se prikazao svjetleći križ među rogovima jelena.

Nakon svete mise i zajedničkog fotografiranja, lovci su zajedno s gostima članovima pobratimljenog LD-a Jelen iz Ivanca krenuli u lov na sitnu divljač. Ulovljena su 32 fazana, dva divlja zeca i jedna šojka., kojoj je odana počast uz zvukove roga. Nakon što su obavili sve službene ceremonije, lovci i njihovi gosti nastavili su druženje uz odličan lovački gulaš koji su pripremili Miroslav Bezek, Nino Purić i Stjepan Sečan – Pišta.

Medjimurje.hr
Zadnja izmjena Nedjelja, 01 Prosinac 2013 13:24