U Dražu obilježavanje sv. Huberta za Osječko-Baranjsku županiju

Napisao/la  Subota, 02 Studeni 2013 21:52

sveti-Hubert-i-jelenU Dražu obilježavanje sv. Huberta za Osječko-Baranjsku županiju

Središnje, sedamnaesto po redu, obilježavanje spomendana svetog Huberta, zaštitnika lova i lovaca, za područje Osječko-baranjske županije održati će se u Dražu 03. studenog (nedjelja) s početkom u 16,30 sati.

 

sveti-Hubert-i-jelenSredišnje, sedamnaesto po redu, obilježavanje spomendana svetog Huberta, zaštitnika lova i lovaca, za područje Osječko-baranjske županije održati će se u Dražu 03. studenog (nedjelja) s početkom u 16,30 sati. Načelnik općine Draž, Stipe Šašlina, primiti će izaslanstvo Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije koje će predvoditi Zlatko Stolnik, predsjednik Saveza, sa suradnicima iz Lovnog ureda Baranja: Antom Milardovićem, Tomislavom Ranogajecom, Josipom Lukačekom i Draženom Cvetkom.

Programom je predviđen prikaz uprizorenja nastanka legende o svetom Hubertu, a nakon toga će svečani mimohod s upaljenim bakljama otići u župnu crkvu sv. Barbare. Misno slavlje će predvoditi župnik Josip Kuzmić. Sveta misa obaviti će se po posebno određenim pravilima – uz oltar ukrašen lovačkim rogovljem i ovogodišnjim jesenjim plodovima. Po završetku mise u Društvenom domu u Gajiću obaviti će se dodjela odličja za 44 lovca s područja Lovnog ureda Baranja. Prigodno druženje lovaca i njihovih gostiju nastaviti će se prihodnom večerom. Pored lovaca i njihovih gostiju ovom sadržaju prisustvovati će i lovci iz Vojvodine, Mađarske te Bosne i Hercegovine. Svoj doprinos ovom obilježavanju dati će i Turistička zajednica općine Draž.

Izvor: LS Osječko-baranjske županije

 

Zadnja izmjena Subota, 02 Studeni 2013 23:28