Na Županijskom sudu u Karlovcu počelo suđenje M. Uzelcu iz Like koji je na čeki postavio bombu

Napisao/la  Četvrtak, 20 Lipanj 2013 21:33

Na Županijskom sudu u Karlovcu danas je počelo suđenje Milanu Uzelcu, Ličaninu koji je podmetnuo ručnu bombu M-52 u krošnju drveta nedaleko lovačke čeke u mjestu Počitelj nedaleko Gospića, te tako usmrtio Milana Matića s kojim je bio u sukobu, Milan Uzelac, iako je u istrazi priznao da je postavio bombu, na sudu je izjavio kako ne priznaje krivnju da je općeopasnom radnjom kriv za teško kazneno djelo. Njegov odvjetnik Ljubiša Drageljević zastupa tezu svjesnog nehaja, odnosno smatra nespornim da je njegov branjenik postavio bombu, ali tvrdi da to ne znači da ju je postavio da eksplodira, već samo kao upozorenje, ali se igrom slučaja sve pretvorilo u tagediju.

Na Županijskom sudu u Karlovcu danas je počelo suđenje Milanu Uzelcu, Ličaninu koji je podmetnuo ručnu bombu M-52 u krošnju drveta nedaleko lovačke čeke u mjestu Počitelj nedaleko Gospića, te tako usmrtio Milana Matića s kojim je bio u sukobu, Milan Uzelac, iako je u istrazi priznao da je postavio bombu, na sudu je izjavio kako ne priznaje krivnju da je općeopasnom radnjom kriv za teško kazneno djelo.

Njegov odvjetnik Ljubiša Drageljević zastupa tezu svjesnog nehaja, odnosno smatra nespornim da je njegov branjenik postavio bombu, ali tvrdi da to ne znači da ju je postavio da eksplodira, već samo kao upozorenje, ali se igrom slučaja sve pretvorilo u tagediju.

Uzelca su smetala puškaranja lovaca, pa se s njima često svađao, a znao im je od panjeva i kamanje postavljati barikade na putu do lovišta. Lovac Matić poginuo je kraj čeke koju je sam izgradio prije tri godine te je s nje često lovio. Pretpostavlja se da je okrivljeni Uzelac bombu postavio desetak dana prije tragedije.

Izvor: Kaportal.hr
Zadnja izmjena Petak, 21 Lipanj 2013 08:26