OSUĐEN ZBOG KRIVOLOVA

Napisao  Srijeda, 13 Ožujak 2013 11:30

Stjepana je oko ponoći, dok se vraćao iz krivolova kod Jagnjedovca, na poljskom putu presrela policija.
KOPRIVNICA – Stjepan (56) iz Koprivnice pravomoćno je osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora jer je kod Jagnjedovca iz vatrenog oružja...

‘NISAM KRIV! SRNU SAM NABAVIO OD NEKIH NEPOZNATIH LJUDI’  

Stjepana je oko ponoći, dok se vraćao iz krivolova kod Jagnjedovca, na poljskom putu presrela policija

KOPRIVNICA – Stjepan (56) iz Koprivnice pravomoćno je osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora jer je kod Jagnjedovca iz vatrenog oružja tijekom lovostaja odstrijelio srnu tešku oko 12 kilograma. Nakon toga, srnu je spremio u prtljažnik golfa i meso zadržao za sebe.

Tijekom suđenja Stjepan nije priznao krivnju. Kako su na njegovom tijelu pronađene barutne čestice, branio se da je dan-dva prije uhićenja bio na streljani i pucao iz malokalibarske puške koja nije dobro nosila pa ju je odnio puškaru na upucavanje.
- Tog dana nisam imao pušku sa sobom i nisam pucao. Imao sam rođendan, htio napraviti feštu i zbog toga sam imao divljač. To se sve dogodilo kada sam bio lovac, znao sam kad je lovostaj – kazao je Stjepan pred sutkinjom.
- Jednog ponedjeljka prije tog događaja bio sam na sajmištu i pio kavu. Tamo su bila dvojica

krivolov-800x450 koja su pričala da mogu nabaviti srneću divljač, htio sam napraviti feštu pa sam ih priupitao jel’ bi mi mogli nešto nabaviti. Rekli su mi da mogu i da pričekam kod Kamenice blizu Jagnjedovca. Našli smo se oko ponoći, taj mi je čovjek u gepek ubacio crnu vreću. Dogovorili smo se da ću mu dati 500, a on mi je rekao ‘dobro, daj 300′. Autom sam krenuo nizbrdo, a tada me na poljskom putu zaustavila policija – opisao je događaj.
Priznao je sutkinji kako je učinio glupost. No, sutkinja mu nije povjerovala i proglasila ga je krivim.

Za Podravski.hr Izvještava: KARLO EISENBEISSER 11.03.2013.
Zadnja izmjena Srijeda, 13 Ožujak 2013 12:12