Lovci “Vepra” skuhali najukusniji čobanac

Napisao  Četvrtak, 05 Kolovoz 2010 21:25
3-otvoreno-prvenstvo-slatine-kuhanje-gulasa.jpgSLATINA - Udruga Hvidra Slatina pod medijskim pokroviteljstvom Radija Slatina u nedjelju je na akumulaciji Javorica organizirala kulinarsko-zabavnu manifestaciju, 3. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca. U natjecanju, koje je otvorio gradonačelnik Ivan Roštaš, sudjelovalo je 16 ekipa. Ekipa je mogla imati dva člana, a organizatori su svakoj ekipi osigurali kilogram luka, litru ulja, bocu mineralne vode i pregače. Natjecatelji su bili obvezni donijeti kotlić, kuharski pribor, potrebne namirnice i začine. Prigodu da u prirodi provede iznimno lijepo vrijeme iskoristilo je i nekoliko stotina Slatinčana, koji su imali samo riječi pohvale za kulinarsko umijeće natjecatelja.
3-otvoreno-prvenstvo-slatine-kuhanje-gulasa.jpgSLATINA - Udruga Hvidra Slatina pod medijskim pokroviteljstvom Radija Slatina u nedjelju je na akumulaciji Javorica organizirala kulinarsko-zabavnu manifestaciju, 3. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca. U natjecanju, koje je otvorio gradonačelnik Ivan Roštaš, sudjelovalo je 16 ekipa. Ekipa je mogla imati dva člana, a organizatori su svakoj ekipi osigurali kilogram luka, litru ulja, bocu m
muški kuhari
U kuhanju čobanca na 3. otvorenom prvenstvu Slatine okušale su se ekipe: Vulkanizerska radnja Petar Bala, NK Kozice, Braniteljska zadruga Toner Slatina, Udruga HVIDR-a Slatina, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ 1, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ 2, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Slatina, Kokoška i Tušek, Planinari Orahovica, Zoran Božić, Orahovica, Boćarski klub Bulin - Prijašin Slatina, Gurmani s Uljare, Općina Čađavica, Caffe bar Jura i Lovačka udruga Vepar Slatina.

ineralne vode i pregače. Natjecatelji su bili obvezni donijeti kotlić, kuharski pribor, potrebne namirnice i začine. Prigodu da u prirodi provede iznimno lijepo vrijeme iskoristilo je i nekoliko stotina Slatinčana, koji su imali samo riječi pohvale za kulinarsko umijeće natjecatelja.
Uzorke čobanca ocjenjivao je tročlani stručni žiri, u kojem su bili direktor Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj, direktorica Turističkog ureda Helena Hegediš i kuhar Siniša Šimunović. Vodeći računa o elementima ocjenjivanja (okus, izgled, gustoća i ukupni dojam), pobjednikom prvenstva proglasili su ekipu Lovačke udruge Vepar Slatina, drugo mjesto pripalo je ekipi Vulkanizerske radnje Petra Bale, a treće Udruzi hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije 1.
Svi natjecatelji dobili su zahvalnice, a najuspješniji prigodna priznanja.

Izvor: Glas-Slavonije.hr | 13.7.2010 | P. Žarković

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58