Očuvanje prirode i zaštita divljači glavni ciljevi

Napisao  Četvrtak, 11 Ožujak 2010 11:00

rogonje-promoviranje-lovaca.jpgU Ronjgima promovirani novi lovci i lovočuvari

RIJEKA – Lovački savez Primorsko goranske županije već dugi niz godina postiže zavidne rezultate na području obrazovanja u lovstvu, što je jamstvo daljnjeg razvoja lovstva i budućih dobrih razultata, rekao je Josip Malnar, predsjednik Lovačkog saveza PGŽ prilikom svečane dodjele diploma lovcima i lovočuvarima održane jučer u Ronjgima. Na svečanosti je promovirano čak 115 novih lovaca i 27 lovočuvara, što, prema Malnarovim riječima, samo po sebi svjedoči o popularnosti lovstva u županiji....

rogonje-promoviranje-lovaca.jpg

U Ronjgima promovirani novi lovci i lovočuvari

RIJEKA – Lovački savez Primorsko goranske županije već dugi niz godina postiže zavidne rezultate na području obrazovanja u lovstvu, što je jamstvo daljnjeg razvoja lovstva i budućih dobrih razultata, rekao je Josip Malnar, predsjednik Lovačkog saveza PGŽ prilikom svečane dodjele diploma lovcima i lovočuvarima održane jučer u Ronjgima. Na svečanosti je promovirano čak 115 novih lovaca i 27 lovočuvara, što, prema Malnarovim riječima, samo po sebi svjedoči o popularnosti lovstva u županiji.

– Cilj, međutim, nije lov sam po sebi već prvenstveno očuvanje okoliša i zaštita divljači, a obrazovanje lovaca i lovočuvara pri tom ima vrlo važnu ulogu. Da smo u obrazovanju lovaca među vodećima u Hrvatskoj dokazuje i to što se jedino na području naše županije love sve vrste lovne divljači u Hrvatskoj, a uz to smo i jedina županija u kojoj još obitavaju sva tri velika predatora, vuk, ris i medvjed, koji su najbolji dokaz očuvane prirode, kazao je Malnar, čestitavši svim novopečenim lovcima i lovočuvarima, te posebno istaknuvši kako je ove godine lovački ispit položilo i šest lovkinja, koje je nazvao novim zamašnjakom u razvoju lovstva. Na svečanosti je ispitivačima i predavačima Lovačkog saveza PGŽ uručeno i šest plaketa za dugogodišnju aktivnost i doprinos u izbrazbi kadrova u lovstvu. Izvor: NoviList.hr | 30.1.2010| M.Gl.

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58