U LD Jelen Novska održano krštenje mladih lovaca

Napisao  Utorak, 12 Siječanj 2010 10:51

ld_jelen_novska_1_10.jpgTradicionalno pri kraju lovne sezone u LD Jelen Novska održalo se krštenje mladih lovaca. Iz razgovora sa predsjednikom društva gospodinom Franjom Rukavinom saznajemo da Novljansko lovačko društvo drži do njegovanja lovačkih običaja i tradicije, te je i ove godine održano lovačko krštenje trojice mladih lovaca. Lovci su izabrali sudca, tužitelja i kumove mladih lovaca, nakon burne, vesele rasprave dosuđene su presude u obliku „mokrih“ i „vrućih“ kazni.  Krštenje je obavljeno uz pratnju tamburaša, koji su i sami članovi lovačkog društva i sa svirkom su uveseljavali krštenje, kako bi se ovaj lijepi lovački običaj nastavio i nadalje. U LD Jelen zahvaljuju se svim članovima i brojnim gostima koji su prisustvovali lovu i ovom tradicionalnom lovačkom običaju.

Darko Kuhada

Tradicionalno pri kraju lovne sezone u LD Jelen Novska održalo se krštenje mladih lovaca. Iz razgovora sa predsjednikom društva gospodinom Franjom Rukavinom saznajemo da Novljansko lovačko društvo drži do njegovanja lovačkih običaja i tradicije, te je i ove godine održano lovačko krštenje trojice mladih lovaca.

ld_jelen_novska_2_10.jpg

Lovci su izabrali sudca, tužitelja i kumove mladih lovaca, nakon burne, vesele rasprave dosuđene su presude u obliku „mokrih“ i „vrućih“ kazni.  Krštenje je obavljeno uz pratnju tamburaša, koji su i sami članovi lovačkog društva i sa svirkom su uveseljavali krštenje, kako bi se ovaj lijepi lovački običaj nastavio i nadalje. U LD Jelen zahvaljuju se svim članovima i brojnim gostima koji su prisustvovali lovu i ovom tradicionalnom lovačkom običaju.

Darko Kuhada
 
ld_jelen_novska_4_10.jpg
ld_jelen_novska_3_10.jpg
ld_jelen_novska_5_10.jpg
 
 
 
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58