Gastrolov na 17. izložbi vina 'Vivodina 2009'

Napisao  Subota, 13 Lipanj 2009 03:57
vino_case_m.jpg U sklopu sedamnaeste, međunarodne, izložbe vina održati će se i kulinarski gastro lov.
Gastrolov je takmičenje lovaca - kuhara Karlovačke županije.
Prvo takvo takmičenje će biti u okviru izložbe u subotu. U 20 sati bit će proglašenje rezultata i onda će i posjetitelji moći kušati taj lovački gulaš koji će se kuhati.
vino_case.jpg
OZALJ - Čak 169 uzoraka vina ove godine sudjeluje na 17. Međunarodnoj izložbi vina 'Vivodina 2009', koja večeras počinje u Vivodini.
Peteročlani žiri već je odradio posao i ocijenio sva vina pa će večeras, nakon svečanog otvorenja, biti podijeljene nagrade. A da se radi o vrlo kvalitetnim primjercima, govori i činjenica da je tek nešto više od 10% vina nagrađeno sa brončanom medaljom, dok su sva ostala dobila zlatne i srebrne, kaže predsjednik Udruge vinogradara, vinara i voćara Ozlja Josip Vrbanek.

Izabrana su i 3 najbolja vina – u kategoriji normalne berbe Graševina iz 2007. Josipa Vrbaneka, u kategoriji predikatnih vina Pinot sivi Mirka Vrbaneka i u kategoriji inozemnih vina Muškat žuti Martina Pečariča iz Metlike.

Sva vina od večeras do nedjelje moći će se degustirati na Izložbi koja počinje Svetom Misom u 19,30.

'Svečana podjela nagrada počinje u 20 sati, a zatim degustacija, dobra janjetina i zabava uz KUD 'Vivodina'.

Degustacija vina nastavlja se sutra od 15 sati, a od 18:00 h održati će se prvi 'Gastrolov'.

'Gastrolov je takmičenje lovaca - kuhara Karlovačke županije. Prvo takvo takmičenje će biti u okviru naše izložbe u subotu. U 20 sati bit će proglašenje rezultata i onda će i posjetitelji moći kušati taj lovački gulaš koji će se kuhati', pojasnio je Vrbanek.

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58