Naredba za povećani odstrel lisica na području cijele Republike Hrvatske

Napisao  Utorak, 03 Veljača 2009 02:31

ministarstvo-polj-100Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja izdalo je 30.prosinca 2008. godine Naredbu o potrebi povećanja odstrela lisica na području Republike Hrvatske, osim na područjima otoka. Na području županijskog lovačkog saveza Osječko baranjske županije  organizacije koje gospodare lovištima na području Osječko-baranjske županije tijekom mjeseca siječnja i veljače dužne su organizirati skupne i pojedinačne lovove vezano uz smanjenje lisica, inače prenositelja opasne zarazne bolesti bjesnoće. Vjerojatno se i u drugim županijskim lovačkim savezima provode slične mjere.

ministarstvo-polj-100Radi suzbijanja i iskorjenjivanja bjesnoće određuje se povećani odstrel lisica na području cijele Republike Hrvatske, osim na područjima otoka.
 

II

 

1. Odstrel mogu obavljati osobe s položenim lovačkim ispitom u skladu s odredbama posebnih propisa.

2. Odstrijeljene lisice lovci moraju dostavljati najbližoj ovlaštenoj veterinarskoj organizaciji koja lešine mora dostaviti u najbliži ovlašteni laboratorij (Hrvatski veterinarski institut u Zagrebu i Veterinarske zavode: Split, Rijeka, Križevci i Vinkovci) radi pretraživanja na bjesnoću.
 

III

 

1. Ministarstvo poljoprivrede, ribarstava i ruralnog razvoja isplaćivat će naknadu za svaku odstrijeljenu i dostavljenu lisicu u ovlašteni laboratorij, preko ovlaštenih veterinarskih organizacija, u visini od 80,00 kn.

2. Iznos naknade u visini od 40,00 kn pripast će lovcu koji je obavio odstrel, a ovlaštene veterinarske organizacije će za troškove dostave materijala u ovlašteni laboratorij dobivati naknadu u visini od 40,00 kn.

3. Način isplate sredstava iz stavka 1. ove točke odredit će se posebnim naputkom.
 

IV

 

Ova Naredba stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 011-02/08-01/60
Urbroj: 525-06-08-1
Zagreb, 30. prosinca 2008.

Ministar mr. sc. Božidar Pankertić

 

 

Zadnja izmjena Nedjelja, 04 Ožujak 2012 21:59