Istarski župan primio predstavnike kinoloških društava Istarske županije

Napisao/la  Subota, 14 Prosinac 2013 05:29
Ocijeni
(0 glasova)

istarski-zupan-i-konoloziIstarski župan Valter Flego primio je 12. prosinca u Pazinu predstavnike kinoloških društava Istarske županije. Susret je organiziran u povodu  brojnih uspjeha i značajnih priznanja koje su istarski kinolozi osvojili na regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini u raznim kategorijama. Bila je to i prigoda da se porazgovara o suradnji između kinoloških društava i LS Istarske županije, o razmimolilaženju između HLS-a i HKS-a, te o zaštiti autohtonih pasmina pasa - istarskih kratkodlakih i oštrodlakih goniča.

istarski-zupan-i-konoloziIstarski župan Valter Flego primio je 12. prosinca u Pazinu  predstavnike kinoloških društava Istarske županije. Susret je organiziran u povodu  brojnih uspjeha i značajnih priznanja koje su istarski kinolozi osvojili na regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini u raznim kategorijama.

Bila je to prigoda da s gostima razgovora o suradnji i između kinoloških društava i Lovačkog saveza Istarske županije u cilju unapređenja lovnog turizma koji u županiji ima dugu tradiciju i uklapa se u razvojne planove istarskog turizma.

U razgovorima su sudjelovali Graciano Prekalj, predsjednik Lovačkog saveza Istarske županije i Milan Antolović, pročelnik  županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu, predstavnici kinoloških društava Poreč i Pazin Emilio Uljančić i Vjekoslav Filiplić, te Milan Čulinović iz kluba „Istarski gonič“.

Susretu su se odazvali natjecatelji Ivan Stojkovski, Livio Pastorčić i Ivan Kos sa svojim nagrađivanim psima. Uz  lijepe vijesti o uspjesima na natjecanjima, razgovaralo se i problematici u hrvatskom lovstvu. S obzirom na razmimoilaženja između Hrvatskog lovačkog saveza i Hrvatskog  kinološkog saveza, što se reflektira i u Istarskoj županiji, predloženo je da se oformi povjerenstvo koji će pomoći u razrješenju takvog stanja.

Na susretu je bilo riječi i o zaštiti dviju autohtonih pasmina pasa - kratkodlakog i oštrodlakog istarskog goniča.

istarski-gonic-ostrodlaki2

istarski.hr, 13.12.2013.
Pročitano 14996 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023