Slikovna enciklopedija pasa

Srijeda, 07 Srpanj 2004 13:54
Ocijeni
(0 glasova)

Slikovna enciklopedija pasa

 • Autor: Joan Palmer
 • Tvrdi uvez: 256 stranica
 • Izdavač: Dušević & Kršovnik Rijeka. 1999.
 • Jezik: Hrvatski
 • Dimenzije: 23 x 30 cm
 • Napomena:Cijena je niža ako se kupuje preko Interneta, (292,5kn)

   

 •  

   

  Više o knjizi:

  Bogato slikovno opremljen priručnik sa stručnim uputama za 235 psećih vrsta uz podjele na skupine Zemlje porijekla, glavna obilježja l način skrbi za svaku određenu vrstu Podaci o 79 rijetkih vrsta pasa Opsežan uvod uključuje povijest psa, canis familiaris te razvoj l nastajanje skupina pasmina Slikovni vodič strukovnih kinoloških izraza Neophodno štivo za sve veći broj ljubitelja pasa u cijelom svijetu. Slikovna enciklopedija pasa daje najopširniji i najsuvremeniji mogući pregled psećih pasmina danas. Uključujući više od dvjesto psećih vrsta, od faraonskog hrtolikog psa, koji je nekad lovio po pijesku starog Egipta, pa do vrlo cijenjenog šar-peija, od popularnog zlatnog retrivera do ljubitelja masa - jorkširskog terijera. Uvod pokriva povijest pasa, što seže cijelo tisućljeće unatrag sve od divljih pasa koji su se prvi ugrijali na vatri pračovjeka. Slijede poglavlja o anatomiji, fizionomiji te o psihologiji psa, a poseban pojmovnik je ilustriran primjerima pasmine iz enciklopedije. Slike, mape i crteži pokazuju kako su se određeni oblici i karakteristike razvili do skupina koje su danas priznate. Bogato ilustriran, ovaj priručnik raspoređen je na dvjesto jedanaest stranica, a pasmine su grupirane kako slijedi: psi za društvo i pratnju, radni psi, čuvari stada i ovčarski psi, tragači, lovački psi, terijeri i patuljasti psi. Porijeklo svake vrste je detaljizirano: posebnosti svake vrste su opisane kroz porijeklo, razvoj, karakteristike i ako ulazi u vrstu, područje rada (djelovanja). Prikazani su i standardi svake pasmine, kao i tabele sa sažetim informacijama o svakoj vrsti. Isto tako, uključeno je sedamdeset devet rijetkih vrsta, od helenskog tragača, do visoko specijaliziranog norveškog goniča pataka.

  Više o knjizi 2.: Neophodno stivo za sve ljubitelje pasa, ova knjiga daje najopsirniji i najsuvremeniji pregled psecih pasmina danas. Uvod pokriva povijest pasa. Slijede poglavlja o anatomiji, fizionomiji te o psihologiji pasa, a poseban pojmovnik je ilustriran primjerima pasmine iz enciklopedije.

  Joan Palmer

  Autorica Joan Palmer napisala je više od 24 studije o ljubimcima, uključujući i nagrađene knjige: "Vaš pravi ljubimac" te "Činjenice o psima", koje su izdane 1991. godine. Članica je različitih pasminskih klubova. Kao veliki poznavatelj svijeta izložbi pasa i sama je izlagala kineske grivaste pse te francuske buldoge.

  Pročitano 15615 puta Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
  K2 Items

  -

  SO hunting tM

  so hunting 1 2023 mala

  fanzoj lovac info
  ritosa lovac info
  ma ra lovac infp

  lovac kuhada reklama banner veliki2023