ZABILJEŽENO U LD „SRNA „ VELIKA GORICA

Napisao  Utorak, 08 Siječanj 2019 11:06

U lovištu se najbolje vidi kako lovački pas radi, a da bez dobrog psa nema i dobrog lovca ondje se pokazuje.

Fazani lete kao zrakoplovi

„Tko je rekao da nema fazana u našem lovištu, kad lete svaki tren, kao zrakoplovi na goričkom uzletištu“. Ovo smo čuli zadnji lovni dan 2018. zapravo u zadnju lovnu nedjelju u LD „Srna“ Velika Gorica. Da bez psa nema lova, gorički lovci odavno znaju. Zna to i voditelj lova Zlatko Šafranko. Predsjednik i lovnik društva otišli su u goste loviti u Dubicu.

Isto tako gorički lovci u svom fino uređenom lovačkom domu rado ugošćuju druge lovce. Upravo se pripremaju za veliki godišnji lov za goste društva, te za tradicionalni Lovački bal. Ondje je tardicija duboko ukorijenjena.

U lovištu se najbolje vidi kako lovački pas radi, a da bez dobrog psa nema i dobrog lovca ondje se pokazuje. Treba prepješačiti desetak kilometara po blatu, proći sve šumarke i poljane i vdijeti kako pravi pas lovi.

Kao što tradicionalno dolaze na novogodišnji lov, gorički lovci sa prijateljima odlaze i na skorašnji Lovački bal, početkom veljače. Iako su stariji ljudi, primili su i nekoliko mlađih lovaca. Njih uče ne samo lovu već tradiciji i lovačkim običajima. Jer, ondje je lovac prvo gospodin i prijatelj svakome...

 

Napisao i snimio: Boris ĆAVAR
Zadnja izmjena Srijeda, 09 Siječanj 2019 10:35