Rade Stojadinović - Lovačko oružije nekad i danas

Napisao  Četvrtak, 10 Ožujak 2022 11:00

 

Poštovani,

iz tiska je izašla knjiga pod naslovom LOVAČKO ORUŽJE NEKAD I DANAS autora Rade Stojadinovića, poznatog hrvatskog sudskog vještaka za oružje i balistiku. Autor je i urednik knjige a izdavač tvrtka Balina d.o.o. iz Splita.

Na 436 stranica tvrdo uvezane knjige s preko 500 slika, crteža, tablica i jednadžbi, prikazan je razvojni put baruta, streljiva i vatrenog oružja od drevne Kine do današnjih dana. Prva trećina knjige obrađuje povijest a ostali sadržaj razvoj suvremenog baruta, inicijalnih kapisli, streljiva, lovačkog oružja i prateće opreme.

Knjiga je prije svega namijenjena lovcima, strijelcima i ljubiteljima oružja. Dobar dio sadržaja posvećen je lovnoj balistici, dnevnoj i noćnoj optici, prigušivačima zvuka, punjenju streljiva, nesrećama u lovu i vještačenjem tih nesreća.

Knjiga ne sadrži opise pojedinog streljiva, oružja i opreme jer to danas više nema smisla kada su informacije o tome lako dostupne na internetu. Knjiga se više bavi postankom tih stvari, predstavlja pronalazače, konstruktore i općenito početke i daljnji razvoj onoga što je vezano za vatreno oružje te njegovu primjenu u lovu i streljaštvu.

Knjigu možete kupiti za vlastite potrebe, za potrebe knjižnice ili kao poklon za prijatelje i poslovne suradnike.

Knjigu je moguće kupiti izravno od autora po cijeni od 300 kn + poštarina (plaćanje preko žiro računa) narudžbom na broj mobitela 098 275 761 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

lovacko oruzije knjiga2

Zadnja izmjena Petak, 11 Ožujak 2022 13:23