Novi kalibar 28Magnum i nova poluautomatska sačmarica Benelli Ethos 28: Progressive Comfort® System

Napisao  Utorak, 30 Siječanj 2018 15:06

Poznata talijanska firma oružija Benelli u saradnji sa USA proizvela je 2016.g. novi sačmarski kalibar 28Magnum sa europskom oznakom 28x76.

 Benellieva puška u tom kalibru jeBenelli Ethos 28: Progressive Comfort® System. Progressive Comfort® System je naziv koji objašnjava da je glava lovca zaštićena od udarca usljed trzaja sistemom češljeva koji se nalaze u orahovom kundaku visokog sjaja, a imaju zadatak da apsorbiraju trzaj.

Češljevi su napravljeni od poliuretana i mogu se mijenjati, a kundak je podešiv po dužini i njegova dužina se izvlačenjem može povećati.

Cijev je izrađena kriogenim putem posebnim tehnološkim postupkom zamrzavanjem u struji tekućeg dušika na koji način su eliminirani naponi u čeliku i eliminirane vibracije cijevi naročito izražene korištenjem čelične sačme zbog čega je ovo waterfowl puška za lov ptica močvarica sa težinom sačme od 21-28grama.

Ciljna linija sastoji se od 5 karbonskih rebara , a na kraju se nalazi prednji fluorescentni ciljnik s fiber vlaknom.

Okidač je jako pristupačan pa se zimi slobodno mogu koristiti rukavice, a prošireni otvor za punjenje omogućuje jako lako ubacivanje patrona.

Glava puške je niklovana sa rotirajućom glavom zatvarača i inercionim sistemom funkcionisanja. Težina puške je 2,4kg.

Od poznatih poluautomata sačmarica u ovom kalibru treba spomenuti Benelli Legacy inertia, Beretta A400 i interesantnu Weatherby SA-08 Shotgun made in Turkey 2 ¾” i 3” gas operated system.

 

Mr Goran Stošić dipl.ing. ekspert za lovnu balistiku Srbija
Zadnja izmjena Utorak, 30 Siječanj 2018 15:10
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023