SAFARI MAGAZIN - MUFLON UZ MORE : Jadranska Avantura

Napisao  Petak, 14 Siječanj 2011 13:31

U najprestižnjem lovačkom časopisu na svijetu izašao je članak o lovu muflona sa J&P AGENT d.o.o.

Kada najprestižniji lovački magazin na svijetu kog na kućnu adresu dobiva više od sto tisuća Safari lovaca diljem svijeta objavi lovačku reportažu o lovu u organizaciji naše lovne agencije onda je to svakako jedna od najvećih pohvala za naš kvalitetom prepoznati rad u organizaciji i provođenju lova za internacionalne safari lovce. 

U broju za studeni/prosinac na pune tri stranice (page 38,39 i 138 ) objavljen je članak o lovu na Europskog muflona u lovištu Sveti Juraj u organizaciji Josipa Tomljanovića i njegove J&P AGENT d.o.o. SENJ - agencije za lovni turizam.
Renomirani lovni pisac i kritičar gsp. Michael G. Sabbeth iz Colorada/USA, boravio je sa suprugom u Hrvatskoj, u lipnju 2009.g. na poziv gđe: Danjele Fanzoj, glavne menađerice poznate austrijske puškarske kuće Johann Fanzoj Jagdwaffen iz Ferlacha. Lov na divlje ovce kod američkih lovaca najcjenjeniji je vrsta lova pa smo mi od strane firme Fanzoj odabrani kao najbolji organizatori lova na planinsku divljač u Hrvatskoj. SAFARI-MAGAZIN-1-(1).JPG    Mufloni Svetog Jurja nadaleko su poznati diljem svijeta po vrhunskim trofejima koje lovci stjeću u zahtjevnom lovu na morskim obroncima iskonskog i surovog Velebita. Mufloni u kanjonima, liticama i stijenama Svetog Jurja mnogim lovcima ostali su u nezaboravnom sjećanju kao jedan od teških i zahtjevnih lovova u netaknutoj prirodi u samom srcu Europe.
U lipnju kada temperature vrlo često prelaze 30 *C u hladu svima je na pameti samo odmor, kupanje i sunčanje na našem predivnom Jadranu. Naša ekipa dobila je vrlo zahtjevan i odgovoran zadatak da malo korpulentnijeg lovca, starog 67 godina dovede u priliku da sa puškom poznate firme Fanzoj odstrijeli kapitalnog muflona. Taj zadatak smo uspješno i obavili u trećem danu lova, kada je lovac na udaljenosti od 342 metra, jednim hicem na mjestu oborio srebrnog, šestogodišnjeg muflona. 
Pored lovnog programa koji se odvijao tijekom ranih jutarnjih i kasnih popodnevnih sati, središnji dio dana osmislili smo na način da smo lovište Sveti Juraj obilazili brodicom pa je i gospođa Sabbeth mogla uživati u predivnim pejzažima surovih stijena koje poniru u bistro, modro plavetnilo našeg Velebitskog kanala. Loveći ribu i škampe kojima bi se gostili na večer, zaokružili smo priču o predivnom doživljaju SAFARI-MAGAZIN-2.JPGjadranske lovne avanture. Cijeli lov od dolaska lovca pa do njegovog odlaska nazad  
za Colorado te otpremu trofeje za USA, vodio je osobno Josip Tomljanović kao  
stručni pratioc i organizator. Veliki doprinos da bi lov završio uspješno kao i uvijek,  
dali su stručni pratioci lovišta Sveti Juraj; Luka Vukušić i Zdenko Gregović s 
Hrvojem Bezjakom-Bezom na čelu. Impresiju samog lovca pročitajte u članku pod 
naslovom "Muflon by the Sea: An Adriatic Adventure"

Izvor: www.jip-agent.hr 
Zadnja izmjena Nedjelja, 24 Svibanj 2015 21:11