Ispis

Crossoveri i SUV modeli prestigli limuzine

Objavljeno u AUTOMOBILI ZA LOVCE

Amerikanci možda teže prihvaćaju dizelaše, ali što se tiče potražnje za crossoverima i SUV modelima, tu prate svjetske trendove. Crossoveri i SUV automobili drže 36,5 posto tržišta automobila, dok limuzine zaostaju za 1,1 posto. To je prvi put u povijesti SAD-a da limuzine nisu najprodavaniji model automobila.

Ispis

Akcija u Hondi - zamjenite stari za novi CR-V

Objavljeno u AUTOMOBILI ZA LOVCE

Svim vlasnicima Honde CR-V starije od 5 godina i kupljene u ovlaštenoj Rutingovoj mreži u Republici Hrvatskoj koji se do 9. kolovoza 2014. odluče za kupnju nove Honde CR-V putem zamjene 'staro za novo', poklanjamo bonus u iznosu od 10 posto procijenjene vrijednosti njihove stare Honde CR-V.

Ispis

BMW potvrdio laserska svjetla za ovu jesen

Objavljeno u AUTOMOBILI ZA LOVCE

BMW je 2011. predstavio konceptni model Vision Connected Drive koji je bio opremljen laserskim svjetlima koji su tada još uvijek bili u razvoju. Sada je čini se došao trenutak za njihovu komercijalizaciju, upravo s modelom kojega je spomenuta studija izravno najavila. Laserska svjetla bi dakle trebala biti dio dodatne opreme, a radi se o tehnologiji koja troši oko 30% manje električne energije od LED svjetala, no istodobno nudi znatno bolje osvjetljenje. U BMW-u tvrde kako je domet ovih svjetala dvostruko veći od tzv. dugih LED svjetala, odnosno kako mogu osvijetliti cestu do 600 m ispred vozila.

Ispis

Jeep Grand Cherokee 2014

Objavljeno u AUTOMOBILI ZA LOVCE

jeep10Dvadeset godina nakon pojave prvog Grand Cherokeeja na tržištu i prodanih 5 milijuna primjeraka, Jeep se odlučio na temeljit redizajn aktualnog modela, koji osim stilskih elemenata poput prednjih i stražnjih svjetala uključuje novu tehnologiju. Vanjske promjene su samo nova svjetla s atraktivnim dizajnom i LED tehnologijom te rešetka hladnjaka i prednji branik, a unutrašnjost je stilski i tehnološki dorađena primjereno današnjem vremenu. Tako središnjim djelom dominira dodirni zaslon dijagonale 8,4 inča kojim se upravlja gotovo svim parametrima, od navigacije i audio uređaja, do klime i ostalog, a umjesto klasičnih instrumenata nalazi se 7-inčni TFT zaslon s pregršt, atraktivno dizajniranih informacija.

Ispis

BMW-ov X3 dobio facelift

Objavljeno u AUTOMOBILI ZA LOVCE

Druga generacija automobila koji se i za europsko tržište proizvodi u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini predstavljena je 2010. godine, a sada je redizajnirana na pola svog životnog vijeka (Bavarci nove modele lansiraju svakih sedam godina). Od predstavljanja prve generacije 2003. godine prodano je više od milijun primjeraka.

Ispis

Peugeot 2008 1.6 VTi Allure

Objavljeno u AUTOMOBILI ZA LOVCE

Peugeot2008Allure 1Brzorastućem segmentu cross-over vozila Peugeot je pristupio na uvjerljiv način – svojim novim kompaktnim spojem SUV-a i hatchbacka. Ukoliko ga uspoređujemo s konkurencijom, ne možemo se oteti dojmu da je Peugeot ipak uspio napraviti najatraktivniji paket. Moderan, čak pomalo i futuristički dizajn, kombiniran s klasičnim detaljima, jamac su dobrih prodajnih rezultata. Peugeotovi dizajneri su i u unutrašnjosti posegnuli za provjerenim i već hvaljenim rješenjem. Mišljenje o ovom automobilu je uistinu visoko!

Ispis

Mitsubishi ASX

Objavljeno u AUTOMOBILI ZA LOVCE

ASX-malaMitsubishi ASX, kompaktni "križanac", predstavlja idealan spoj cestovnih karakteristika i robusnog izgleda terenca. Na hrvatskom tržištu je dostupan sa provjerenim MIVEC 1.6 benzinskim motorom te dva diesel-a (116 KS i 150 KS). Sva tri motora opremljena su Auto Stop & Go sustavom (automatsko gašenje motora u pripravnosti) te ispunjavaju Euro 5 o emisiji ispušnih plinova.

logo lovac krom