LU Jarebica 1923 na novom - starom lovištu

Napisao/la  Petak, 12 Rujan 2014 00:06

Tristotinjak lovaca s predsjednikom Kažom Kolanovićem na čelu iz jedanaest lovnih jedinica (Nin, Kožino, Petrčane, Zaton, Privlaka, Grbe, Vrsi, Poljica, Poljica Brig, Žerava i Ninski Stanovi) koje djeluju  unutar ninske Lovačke udruge "Jarebica 1923" konačno je proteklog četvrtka odahnulo. Naime, nakon što im je početkom ove godine oduzeto  lovište te nakon što nisu u njega smjeli ni pristupiti, ovog četvrtka ono  im je ponovno vraćeno na upravljanje.

Tristotinjak lovaca s predsjednikom Kažom Kolanovićem na čelu iz jedanaest lovnih jedinica (Nin, Kožino, Petrčane, Zaton, Privlaka, Grbe, Vrsi, Poljica, Poljica Brig, Žerava i Ninski Stanovi) koje djeluju unutar ninske Lovačke udruge "Jarebica 1923" konačno je proteklog četvrtka odahnulo. Naime, nakon što im je početkom ove godine oduzeto  lovište te nakon što nisu u njega smjeli ni pristupiti, ovog četvrtka ono  im je ponovno vraćeno na upravljanje.

O problemima te udruge mogli ste čitati i ovdje ali da podsjetimo: nakon određenih propusta u poslovanju i neprovođenja  lovno-gospodarske osnove Visoki prekršajni sud u Zagrebu 16. siječnja 2012. godine donio je odluku o kažnjavanju Jarebice novčanom kaznom u iznosu od 58.000 kuna koja je nakon uložene žalbe naknadno  smanjena na 41.000 kuna. Od tog iznosa onodobnog predsjednika Nevena Ljubičića sud je kaznio sa 7.000 kuna. Jedan i drugi iznos odlukom skupštine društvo je podmirilo.

No, navedena osuda i kazna rezultirali su tako da je, sukladno zakonima županija Zadarska je također morala reagirati, tako da je osobno župan Stipe Zrilić 2. siječnja  ove godine potpisao odluku o oduzimanju lovišta Jarebici.

Dugo se iščekivao novi javni natječaj koji je među ninskim lovcima i njihovim čelnicima izazivao dozu straha i zebnju te je raspisan je od  strane županije prije desetak dana. Pored Jarebice, nitko se ozbiljniji nije kandidirao.

Početna cijena koju je na osnovu lovno-gospodarske osnove lovišta Jarebice 1923 Nin odredila županija, koja je vlasnik lovišta i koja ih sukladno zakonima daje lovačkim društvima u zakup, iznosila  je 156.000 kuna od čega je pola cijene išlo u natječaj. Ninjani su ponudili nešto veći iznos od 78.000 kuna. Pola od toga uplaćeno je odmah,  dok će se ostali iznos iz blagajne ninske udruge platiti tijekom ove i iduće godine u županijski proračun.

Nadajmo se da se sada cijela ta nemila priča završila, i da su lovci konačno došli na svoje. Dobra im kob! 

Zadarski list, B.B., 06.09.
Zadnja izmjena Subota, 15 Studeni 2014 14:18
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023

Novo objavljeno