CZ-USA strijelac postavio je novi svjetski rekord u gađanju glinenih golubova

Napisao  Srijeda, 27 Svibanj 2015 08:27

Dave Miller postavio je novi svjetski rekord za najviše razbijenih glinenih meta u jednom satu, njih 3, 653

Naime, Miller je podijelio vrijeme između svakog izleta mete na 0,82 sekunde, tako da je pogađao više od jedne mete svake sekunde.  Doslovno, pucanjem iz kuka četrdesetjednogodišnjak ne samo da je postavio novi rekord nego je oborio svoj prijašnji koji je bio 3,000 pogođenih meta u jednom satu. Opremljen sa, 30 poluautomatskih  modificiranih sačmarica, CZ 712 i punjenjem od 16 patrona po pušci te 4 000 patrona i vojskom volontera koji su mu pomagali Miller je uspio postaviti novi svjetski rekord.

„ Ovo je odlično, ali ja sam iscrpljen“, Rekao je Dave Miller, zvijezda Kansas City-a. Izdržljivost je svakako veliki faktor u ovako nečemu. „ Oko 40-te minute bio sam umoran i povrijeđen, ali sam dobio dozu adrenalina i nastavio sam dalje“

Predhodni rekord postavio je John Cloherty 1992. godine, no  obzirom na nove smjernice i promjene, ovakav zahvat otišao je sa svojim granicama prema gore.

Miller je objasnio kako je ideju za pucanje dobio gledajući sa svojom djevojkom i njezinom djecom, televizijski show o Ginness-ovim rekordima. Will, 9-ogodišnji sin, okrenuo se prema meni i pitao: „ Zašto ti ne probaš postaviti svjetski rekord svojom sačmaricom u razbijanju glinenih golubova“? Iznijeli su tu ideju i odlučili pristupiti Ginness-u s njom. Dodajući, kako je ovaj zahvat vrlo težak ali dostižan.

Nove, strože smjernice, koje ukljućuju zabranu odmora tjekom pucanja i minimalna udaljenost od meta 10 metara. Također, novi standardi kao što je priznavanje pogotka jedne glinene mete sa jednom patronom.

„Stvorili smo smjernice koje pružaju strože kontrole udaljenosti i broju dopuštenih meta za svaku patronu.“- Objašnjavaju iz Ginnessa. Iako postignuće Johna Clohertya ostaje u njihovoj bazi, novi budući pokušaji pratit će se zasebno po novim pravilima, kako bi se osigurala točnost i usklađenost sa praksom sigurnosnog rukovanja oružjem.

U priopćenju iz tvrtke navode kako je podvig Johna Clohertya veliko postignuće i impresivan podvig te ne traži da ga se umanji na bilo koji način.

Kako su minute odbrojavale, nebo se zamračilo i postalo olujno. No svejedno munje i gromovi nisu odvratili Davea Millera od njegovog podhvata. „Zapravo, bilo je odlično pucati sa munjama u pozadini, jer takvo vrijeme mi nije smetalo uopće.“

Zadnja izmjena Petak, 11 Rujan 2015 11:21

Srodni sadržaj (po oznakama)

K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023